17.02.2024 21:26 Дмитро Колонєй
«Пальчики оближеш»: готуємо яскраве солодке частування – єврейський цимес
Пропонуємо приготувати до столу рецепт незвичайного десерту.
Як пише
РЕДПОСТ, склад цієї єврейської десертної страви - по суті, солодкого рагу із сухофруктами - може різнитися. Цимес може бути квасоляним, нутовим, сливовим і навіть м'ясним. Наш рецепт – морквяний. А «самий цимес» – один із найпопулярніших навіть у неєвреїв східної Європи єврейських виразів, що означає «найкраще», «те, що треба» чи навіть «пальчики оближеш».
Єврейський цимес
Продукти:
1 морква,
50 г чорносливу,
50 г кураги,
50 г ізюму,
1 ст. оливкової олії,
1 ст. меду,
1 ст. л. кориці
Покроковий рецепт приготування:
-
Сухофрукти замочити на 15 хвилин у окропі.
-
Обсушити сухофрукти.
-
Нарізати сухофрукти.
-
Нарізати моркву кружальцями.
-
Обсмажити моркву в олії до м'якості.
-
Додати мед.
-
Смажити ще трохи до карамелізації.
-
Додати сухофрукти.
-
Додати трохи води.
-
Протушкувати все на середньому вогні.
-
Посипати готовий цимес корицею.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати гарбузовий узвар з апельсином.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0