05.03.2023 21:34 Дмитро Колонєй
Готуємо пісний морквяний торт
Пісна та смачна страва може стати чудовою прикрасою столу на 8 Березня.
Як пише
РЕДПОСТ, під час посту не можна вживати молочні продукти та яйця, але й без них можна приготувати справжній торт.
-
Борошно частково можна замінити на подрібнення горіхами (волоський, фундук або мигдаль).
-
Маргарин для крему вибирайте без молочних продуктів у складі або використовуйте кокосове масло.
-
Рослинне молоко можна приготувати в домашніх умовах, наприклад, з горіхів або використовувати воду.
Пісний морквяний торт
Продукти на 6 порцій:
-
Борошно 240 гр. (210 гр. – для коржа, 30 гр. – для крему)
-
Сіль 1/2 ч. л.
-
Апельсиновий сік 150 гр.
-
Цукор 245 гр. (145 гр. – для коржа, 100 гр. – для крему)
-
Рослинна олія 70 гр.
-
Яблучний оцет 30мл.
-
Сода 1 ч. л.
-
Вода 2 ст. л.
-
Морква 80-90 гр. (терта на дрібній тертці)
-
Приправа для пирога яблучного 1 ч. л. (кориця, гвоздика, мускатний горіх, цедра лимона та апельсина)
-
Рослинне молоко 165мл.
-
Горіхи 50 гр. (для прикрас)
-
Ягоди 50 гр. (для прикрас)
-
Маргарін 100 гр.
Покроковий рецепт приготування
-
Борошно змішати із сіллю та спеціями.
-
В окремій ємності змішати сік та цукор.
-
Потім влити туди олію.
-
Збити міксером, поки|доки| цукор повністю не розчиниться.
-
Додати оцет і знову збити.
-
Насипати в миску борошно.
-
Добре перемішати міксером.
-
Розчинити соду із 2 ст. л. соди та влити розчин у миску. Збити на низькій швидкості міксером.
-
Додати|добавляти| в тісто терту моркву, перемішати до однорідної консистенції. Влити тісто у форму.
-
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.Молоко змішати з|із| цукром і поставити нагріватися.
-
Довести до кипіння, зменшити температуру на середньо-низьку.
-
Тонким цівком насипати борошно.
-
Варіть крем до загусання, постійно помішуючи.
-
Остудіть крем до кімнатної температури.
-
Маргарин збити міксером.
-
Частками почати додати до нього заварний крем.
-
Збити до однорідної пишної маси.
-
Розрізати корж навпіл.
-
Промастити нижній корж половиною крему, накрити верхнім.
-
Поступово розподілити залишки крему по другому коржу, зверху прикрасити ягодами і горішками.
-
Пісний морквяний торт готовий.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати смачні пісні котлети.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0