17.02.2023  21:51   Дмитро Колонєй

Готуємо насичений узвар із фініків

Пропонуємо приготувати швидкий, смачний та корисний навпій.

 
 
Як пише РЕДПОСТ, компот із фініків з яблуком та корицею – напій, з яким можна експериментувати - доповняти невеликою гілочкою м'яти, цедрою апельсина або лимона для аромату, різними відтінками смаку за допомогою невеликого обсягу, наприклад кислих яблук, кураги або апельсин.

Що варто врахувати

  • Для рецепту краще вибрати натуральні матові фініки, які не оброблені цукром. а узвар вийде максимально корисним.
  • Для збереження максимальної користі фініки краще опускати в киплячу воду і варити буквально кілька хвилин.
  • Готовий узвар зберігати у холодильнику не більше доби.
  • Для збереження максимальної користі небажано, щоб компот кипів понад 5 хвилин.
 

Насичений компот із фініків

Продукти на 4 порції:

 

  • Фінік – 150 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Вода – 1.5 л
  • Цукор – за смаком (або мед)

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Фініки та яблука ретельно вимити.
  2. У фініків видалити кісточки, нарізати навпіл або на 4 частини (якщо великі фініки).
  3. Воду довести до кипіння та опустити до неї фініки.
  4. У яблука видалити насіння та нарізати його великим кубиком.
  5. Нарізані яблука додати в узвар, довести до кипіння, проварити буквально пару хвилин і вимкнути вогонь. 
  6. Додати в каструлю з компотом чисту паличку кориці (або 0,5 л меленої кориці) і залишити її на 15-30 хвилин.
  7. Потім паличку кориці можна дістати, щоб зберігся лише легкий аромат та відтінок смаку кориці.
  8. Для більш насиченого смаку та аромату залишити компот остигати самостійно.
Подавати компот теплим або охолодженим.
Якщо напій виявиться недостатньо солодким, можна додати цукор чи мед до смаку.
 
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день