17.01.2023 21:55 Дмитро Колонєй
Готуємо здобні та пісні пампушки
Готовим одну з традиційних страв.
Як пише РЕДПОСТ, пампушгки дуже смачан страва, аде слід дещо врахувати:
-
при приготуванні пампушок потрібно перевірити, чи достатньо нагрілася олія для смаження, можна, кинувши в неї чайну ложку тіста або кубик картоплі. Вони мають підрум’янитись за 30 секунд.
-
Кількість олії має бути така, щоб пампухи у ній вільно плавали і перекидалися з боку на бік.
-
Для смаження пампухів найкраще використовувати широкий посуд із товстого металу.
-
Пампухи із дріжджового тіста довше будуть свіжими, якщо до жиру додати ложку-дві рафінованої олії.
-
Замість олії для смаження можна використовувати смалець, масло навпіл зі смальцем.
-
В олію для смаження додають ложку горілки або спирту, щоб пампухи не вбирали олію при смаженні.
-
Начинка для пампухів не повинна бути рідкою, бо тоді вона просочиться крізь тісто. Також начинка має бути кімнатної температури, не холодною, інакше тісто гірше підходитиме.
-
Після формування пампухів тісто має підійти мінімум у 1,5 рази. Зазвичай на це потрібно приблизно 20 хвилин.
-
Щоб видалити з пампухів зайву олію після смаження, їх залишають у ситі або викладають на паперовий рушник чи серветки.
Пісні пампушки
Продукти:
-
вода - 1/2 л,
-
дріжджі - 50 г,
-
сахар - 3/4 склянки,
-
куркума - 1/2 ч. ложки,
-
ванільний сахар - 20 г,
-
мука - 1 кг,
-
спирт - 1 ст. ложка,
-
олія,
-
сіль.
Покроковий рецепт приготування
-
У теплу воду додати дріжджі, по ложці цукру та муки. Перемішати і залишити у теплому місці на 10 хвилин.
-
Вмішати 1,5 склянки муки. Накрити рушником і поставити у тепле місце на годину. Тісто має значно збільшитися в об'ємі.
-
Додати куркуму, сіль, цукор, ванільний цукор і спирт.
-
Поступово додавати муку, замісити дуже м'яке ніжне тісто.
-
Насамкінець вмішати олію та вимісити.
-
Залишити в теплому місці на годину (має вирости вдвічі).
-
Розкачати тісто завтовшки 1,5–2 см,
-
Склянкою вирізати пампухи і залишити ще на 20—30 хвилин.
-
Змажити у великій кількості олії на невеликому вогні. Викласти пампухи на паперові рушники, перед подачею притрусити цукровою пудрою.
Здобні пампушки
Продукти:
-
яйця - 4 шт.,
-
молоко - 1/2 л,
-
олія або маргарин - 130 г,
-
сахар - 1/2 склянки для тесту + 150 г для начинки
-
50 г дріжджів,
-
мука,
-
спирт - 25 мл,
-
мак - 180 г
-
изюм — 2 горсти,
-
горіхи - 2 горсті.
Покрковий рецепт приготування
-
У гарячому кип'яченому молоці розтопити олію,
-
Охолодити, додати розтерті з цукром дріжджі, яйця (кімнатної температури), спирт. Усі перемішати.
-
Вимісити тісто 10-15 хвилин, поступово додаючи муку.
-
Для начинки мак запарити, тричі змолоти, змішати із запареними изюмами, подрібненими горіхами та сахаром.
-
Начинити пампухи і готувати далі так само, як пісні (див. вище).
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0