
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253794-gotuemo-zdobni-ta-pisni-pampushki-na-rizdvo
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253794-gotuemo-zdobni-ta-pisni-pampushki-na-rizdvo
Готуємо здобні та пісні пампушки
Готовим одну з традиційних страв.

Як пише РЕДПОСТ, пампушгки дуже смачан страва, аде слід дещо врахувати:
- при приготуванні пампушок потрібно перевірити, чи достатньо нагрілася олія для смаження, можна, кинувши в неї чайну ложку тіста або кубик картоплі. Вони мають підрум’янитись за 30 секунд.
- Кількість олії має бути така, щоб пампухи у ній вільно плавали і перекидалися з боку на бік.
- Для смаження пампухів найкраще використовувати широкий посуд із товстого металу.
- Пампухи із дріжджового тіста довше будуть свіжими, якщо до жиру додати ложку-дві рафінованої олії.
- Замість олії для смаження можна використовувати смалець, масло навпіл зі смальцем.
- В олію для смаження додають ложку горілки або спирту, щоб пампухи не вбирали олію при смаженні.
- Начинка для пампухів не повинна бути рідкою, бо тоді вона просочиться крізь тісто. Також начинка має бути кімнатної температури, не холодною, інакше тісто гірше підходитиме.
- Після формування пампухів тісто має підійти мінімум у 1,5 рази. Зазвичай на це потрібно приблизно 20 хвилин.
- Щоб видалити з пампухів зайву олію після смаження, їх залишають у ситі або викладають на паперовий рушник чи серветки.
Пісні пампушки
Продукти:
- вода - 1/2 л,
- дріжджі - 50 г,
- сахар - 3/4 склянки,
- куркума - 1/2 ч. ложки,
- ванільний сахар - 20 г,
- мука - 1 кг,
- спирт - 1 ст. ложка,
- олія,
- сіль.
Покроковий рецепт приготування
- У теплу воду додати дріжджі, по ложці цукру та муки. Перемішати і залишити у теплому місці на 10 хвилин.
- Вмішати 1,5 склянки муки. Накрити рушником і поставити у тепле місце на годину. Тісто має значно збільшитися в об'ємі.
- Додати куркуму, сіль, цукор, ванільний цукор і спирт.
- Поступово додавати муку, замісити дуже м'яке ніжне тісто.
- Насамкінець вмішати олію та вимісити.
- Залишити в теплому місці на годину (має вирости вдвічі).
- Розкачати тісто завтовшки 1,5–2 см,
- Склянкою вирізати пампухи і залишити ще на 20—30 хвилин.
- Змажити у великій кількості олії на невеликому вогні. Викласти пампухи на паперові рушники, перед подачею притрусити цукровою пудрою.
Здобні пампушки
Продукти:
- яйця - 4 шт.,
- молоко - 1/2 л,
- олія або маргарин - 130 г,
- сахар - 1/2 склянки для тесту + 150 г для начинки
- 50 г дріжджів,
- мука,
- спирт - 25 мл,
- мак - 180 г
- изюм — 2 горсти,
- горіхи - 2 горсті.
Покрковий рецепт приготування
- У гарячому кип'яченому молоці розтопити олію,
- Охолодити, додати розтерті з цукром дріжджі, яйця (кімнатної температури), спирт. Усі перемішати.
- Вимісити тісто 10-15 хвилин, поступово додаючи муку.
- Для начинки мак запарити, тричі змолоти, змішати із запареними изюмами, подрібненими горіхами та сахаром.
- Начинити пампухи і готувати далі так само, як пісні (див. вище).
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати мінтай запечений з овочами в духовці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: