
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255623-gotuemo-pisniy-morkvyaniy-tort
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255623-gotuemo-pisniy-morkvyaniy-tort
Готуємо пісний морквяний торт
Пісна та смачна страва може стати чудовою прикрасою столу на 8 Березня.

Як пише РЕДПОСТ, під час посту не можна вживати молочні продукти та яйця, але й без них можна приготувати справжній торт.
- Борошно частково можна замінити на подрібнення горіхами (волоський, фундук або мигдаль).
- Маргарин для крему вибирайте без молочних продуктів у складі або використовуйте кокосове масло.
- Рослинне молоко можна приготувати в домашніх умовах, наприклад, з горіхів або використовувати воду.
Пісний морквяний торт
Продукти на 6 порцій:
- Борошно 240 гр. (210 гр. – для коржа, 30 гр. – для крему)
- Сіль 1/2 ч. л.
- Апельсиновий сік 150 гр.
- Цукор 245 гр. (145 гр. – для коржа, 100 гр. – для крему)
- Рослинна олія 70 гр.
- Яблучний оцет 30мл.
- Сода 1 ч. л.
- Вода 2 ст. л.
- Морква 80-90 гр. (терта на дрібній тертці)
- Приправа для пирога яблучного 1 ч. л. (кориця, гвоздика, мускатний горіх, цедра лимона та апельсина)
- Рослинне молоко 165мл.
- Горіхи 50 гр. (для прикрас)
- Ягоди 50 гр. (для прикрас)
- Маргарін 100 гр.
Покроковий рецепт приготування
- Борошно змішати із сіллю та спеціями.
- В окремій ємності змішати сік та цукор.
- Потім влити туди олію.
- Збити міксером, поки|доки| цукор повністю не розчиниться.
- Додати оцет і знову збити.
- Насипати в миску борошно.
- Добре перемішати міксером.
- Розчинити соду із 2 ст. л. соди та влити розчин у миску. Збити на низькій швидкості міксером.
- Додати|добавляти| в тісто терту моркву, перемішати до однорідної консистенції. Влити тісто у форму.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.Молоко змішати з|із| цукром і поставити нагріватися.
- Довести до кипіння, зменшити температуру на середньо-низьку.
- Тонким цівком насипати борошно.
- Варіть крем до загусання, постійно помішуючи.
- Остудіть крем до кімнатної температури.
- Маргарин збити міксером.
- Частками почати додати до нього заварний крем.
- Збити до однорідної пишної маси.
- Розрізати корж навпіл.
- Промастити нижній корж половиною крему, накрити верхнім.
- Поступово розподілити залишки крему по другому коржу, зверху прикрасити ягодами і горішками.
- Пісний морквяний торт готовий.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати смачні пісні котлети.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо пісну піцу на тонкому тісті
- Готуємо смачні та дієтичні суп, запіканку та салат
- Готуємо оригінальний пісний "борщ" без варіння
- Готуємо картопляні млинці та млинці на воді без яєць та молока
- Готуємо ніжні пісні млинці з яблуками
- Готуємо насичений узвар із фініків
- Гаспачо: холодний та яскравий іспанський суп
- Готуємо здобні та пісні пампушки
- Готуємо вінегрет: класичний та оригінальні рецепти