15.12.2022 21:56 Дмитро Колонєй
Ефектний торт з шоколадних коржів «Вупи пай»
Рецепт старовинного десерту, який прикрасить будь-який стіл.

Фотографія з відкритих джерел
Як пише
РЕДПОСТ, гарний торт «Вупи пай» має ніжний і помірно солодкий смак і стане родзинкою застілля.
Торт «Вупи пай»
Продукти на 8 порцій:
-
Куряче яйце 6 шт.
-
Молочний шоколад 100 г
-
75% гіркий шоколад 100 г
-
33% вершки 500 г
-
Цукор 200 г
-
Борошно пшеничне в/с 230 г
-
Молоко 4 ст. л.
-
Какао-порошок 30 г
-
Розпушувач 10 г
-
Цукрова пудра 180 г
-
Сирний сир 500 г
-
82,5% масло вершкове 150 г
Покроковий рецепт приготування:
-
У миску покладіть 120 г вершкового масла та 100 темного шоколаду. Відправте все в мікрохвильову піч і розтопіть короткими імпульсами по 10–15 секунд на максимальній потужності. Якщо мікрохвильової печі немає, використовуйте водяну баню. Розтоплені інгредієнти перемішайте.
-
У суху знежирену миску розбийте 6 яєць кімнатної температури. Додайте|добавляйте| 200 г цукру. Збийте все міксером на максимальній швидкості у щільну білу піну.
-
У миску зі збитими з цукром яйцями влийте з'єднаний з вершковим маслом шоколад. Перед використанням переконайтеся, що він охолонув приблизно до температури тіла. Збийте все до однорідності міксером.
-
У миску з вологими інгредієнтами просійте 230 г пшеничного борошна. Додайте до неї 30 г какао-порошку та 10 г розпушувача. Ретельно перемішайте інгредієнти віночком, щоб одержати шовковисте та плинне тісто.
-
Для випікання коржів використовуйте дно роз'ємної форми діаметром 25 см. Сторону з бортиками, що виступають, змастіть маслом. Викладіть на неї ¼ частина тіста, розподіліть його по всій поверхні силіконовою лопаткою, щоб вийшов рівномірний шар.
-
Відправте корж до духовки, розігрітої до 180 °С. Випікайте корж 10 хвилин|мінути|, вийміть з духовки, обережно зніміть з|із| дна форми і залиште на столі до охолодження. Аналогічним чином випікайте інші 3 коржі.
-
Сильно охолоджені вершки та сирний сир викладіть у миску. Додайте до них 180 г цукрової пудри. Лопаткою або ложкою розімніть сир і трохи змішайте його з вершками. Потім міксером збийте інгредієнти однорідну пишну масу. Перекладіть частину крему в кондитерський мішок із гладкою круглою насадкою.
-
На плоску страву викладіть близько 1 ст. л. крему. Наклейте на нього перший корж. Нанесіть крем довгими пелюстками від краю до середини коржа. Внутрішню частину покрийте кремом за допомогою лопатки. Встановіть другий корж і повторіть укладання крему. Діючи так, зберіть весь торт. Останній корж зверху змастіть тонким шаром крему і відправте торт на годину в холодильник.
-
У миску покладіть 100 г подрібненого молочного шоколаду і влийте 2 ст. л. молока. Додайте 25 г вершкового масла|мастила|. Розтопіть усі продукти в мікрохвильовій печі або на водяній бані і перемішайте до однорідності.
-
На поверхню торта викладіть раніше приготовлену помадку. Розподіліть глазур ложкою по всій поверхні, стежачи за тим, щоб вона не стікала з боків. Коли шоколад почне застигати, прикрасьте торт кокосовою стружкою та кондитерською посипкою. Готовий виріб надішліть у холодильник на 2–3 години для просочення.
Читайте також:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0