
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1267134-palchiki-oblizhesh-gotuemo-yaskrave-solodke-chastuvannya-evreyskiy-tsimes
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1267134-palchiki-oblizhesh-gotuemo-yaskrave-solodke-chastuvannya-evreyskiy-tsimes
«Пальчики оближеш»: готуємо яскраве солодке частування – єврейський цимес
Пропонуємо приготувати до столу рецепт незвичайного десерту.

Як пише РЕДПОСТ, склад цієї єврейської десертної страви - по суті, солодкого рагу із сухофруктами - може різнитися. Цимес може бути квасоляним, нутовим, сливовим і навіть м'ясним. Наш рецепт – морквяний. А «самий цимес» – один із найпопулярніших навіть у неєвреїв східної Європи єврейських виразів, що означає «найкраще», «те, що треба» чи навіть «пальчики оближеш».
Єврейський цимес
Продукти:
1 морква,
50 г чорносливу,
50 г кураги,
50 г ізюму,
1 ст. оливкової олії,
1 ст. меду,
1 ст. л. кориці
Покроковий рецепт приготування:
- Сухофрукти замочити на 15 хвилин у окропі.
- Обсушити сухофрукти.
- Нарізати сухофрукти.
- Нарізати моркву кружальцями.
- Обсмажити моркву в олії до м'якості.
- Додати мед.
- Смажити ще трохи до карамелізації.
- Додати сухофрукти.
- Додати трохи води.
- Протушкувати все на середньому вогні.
- Посипати готовий цимес корицею.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати гарбузовий узвар з апельсином.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Готуємо пиріг з мандаринами на сметані
- Готуємо гарбузовий кекс із апельсиновим сиропом
- Готуємо морквяний кекс із горіхами
- Готуємо карамельний персиковий торт догори ногами
- Рецепт смачного райдужного торту
- Готуємо простий та пісний медовий торт
- Готуємо пісний морквяний торт
- Готуємо млинцевий торт з сметанним кремом на Масляну
- Рум'яна шарлотка з яблуками та мандаринами
- Ефектний торт з шоколадних коржів «Вупи пай»
- Новорічний стіл: готуємо шикарний торт з мандаринами
- Симпатичний і простий новорічний торт Сніговик
- Новорічний пряний пиріг