03.01.2023 21:51 Дмитро Колонєй
Рум'яна шарлотка з яблуками та мандаринами
Пишна та апетитна шарлотка прекрасної піде з гарячими напоями.
Як пише
РЕДПОСТ, якщо у вас під рукою є міксер або кухонний комбайн, повітряна, пишна і дуже ароматна (навіть без розпушувача) шарлотка – чудовий варіант до чаю.
Шарлотка з яблуками та мандаринами
Дуже важливо при приготуванні – не перезбити курячі яйця.
Продукти на 4-6 порцій:
-
Яйце куряче - 3 штуки
-
Цукор - 1 склянка
-
Борошно пшеничне - 1 склянка
-
Яблуко (будь-якого сорту) - 1-2 штук
-
Мандарин - 1 штука
-
Сіль - 1 щіпка
-
Олія - 1 чайна ложка
Покроковий рецепт приготування:
-
Збити курячі яйця в глибоку ємність,
-
Всипати туди цукровий пісок і сіль.
-
Збити всі приблизно 3-5 хвилин на найвищій швидкості техніки до пишної піни.
-
Натерти цедру з мандарину в масу, намагаючись не натирати білий шар під нею.
-
Очистити мандарин, розділивши потім на часточки.
-
Яблуко промити у воді, розрізати та видалити насіннєві блоки.
-
М'якуш нарізати скибочками.
-
Втрутити у збиту яєчну масу пшеничне борошно силіконовою лопаткою, а не міксером, щоб не випустити бульбашки повітря.
-
Змастити форму рослинним чи вершковим маслом.
-
Розігріти духовку до 180 градусів.
-
Викласти у форму бісквітне тісто.
-
Прямо на тісто виклади часточки мандаринів, а за ними - яблучну нарізку. У жодному разі не викладайте фрукти на дно.
-
Покладіть форму в духовку на 25-30 хвилин.
-
Через вказаний час акуратно витягніть форму з духовки і переверніть дном вгору, встановлюючи на дві чашки, щоб пиріг не опав під час остигання.
-
Коли шарлотка охолоне, обережно витягніть її з форми на тарілку і подайте до столу.
-
За бажанням можете присипати пиріг цукровою пудрою.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0