
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253353-rum-yana-sharlotka-z-yablukami-ta-mandarinami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253353-rum-yana-sharlotka-z-yablukami-ta-mandarinami
Рум'яна шарлотка з яблуками та мандаринами
Пишна та апетитна шарлотка прекрасної піде з гарячими напоями.

Як пише РЕДПОСТ, якщо у вас під рукою є міксер або кухонний комбайн, повітряна, пишна і дуже ароматна (навіть без розпушувача) шарлотка – чудовий варіант до чаю.
Шарлотка з яблуками та мандаринами
Дуже важливо при приготуванні – не перезбити курячі яйця.
Продукти на 4-6 порцій:
- Яйце куряче - 3 штуки
- Цукор - 1 склянка
- Борошно пшеничне - 1 склянка
- Яблуко (будь-якого сорту) - 1-2 штук
- Мандарин - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Олія - 1 чайна ложка
Покроковий рецепт приготування:
- Збити курячі яйця в глибоку ємність,
- Всипати туди цукровий пісок і сіль.
- Збити всі приблизно 3-5 хвилин на найвищій швидкості техніки до пишної піни.
- Натерти цедру з мандарину в масу, намагаючись не натирати білий шар під нею.
- Очистити мандарин, розділивши потім на часточки.
- Яблуко промити у воді, розрізати та видалити насіннєві блоки.
- М'якуш нарізати скибочками.
- Втрутити у збиту яєчну масу пшеничне борошно силіконовою лопаткою, а не міксером, щоб не випустити бульбашки повітря.
- Змастити форму рослинним чи вершковим маслом.
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Викласти у форму бісквітне тісто.
- Прямо на тісто виклади часточки мандаринів, а за ними - яблучну нарізку. У жодному разі не викладайте фрукти на дно.
- Покладіть форму в духовку на 25-30 хвилин.
- Через вказаний час акуратно витягніть форму з духовки і переверніть дном вгору, встановлюючи на дві чашки, щоб пиріг не опав під час остигання.
- Коли шарлотка охолоне, обережно витягніть її з форми на тарілку і подайте до столу.
- За бажанням можете присипати пиріг цукровою пудрою.