02.11.2023 23:21 Дмитро Колонєй
Готуємо квашені лимони з часником та спеціями на зиму
Урізноманітнюємо зимовий раціон.
Як пише
РЕДПОСТ, не кажучи вже про користь лимону, його квашений варіант багато де можна використовувати. Це й в маринад до м'яса та риби, соуси до вже готових м'ясних чи рибних страв, особливо на основі йогурту, в овочевому рагу, готовому рисі, булгурі, пшениці. у бутерброди та інших стравах.
Квашені лимони з часником та спеціями на зиму
Продукти:
-
лимон - 500 г
-
кухонна сіль - 35 г
-
оливкова олія за смаком
-
часник - 3-4 зубчики
-
паприка мелена - 1/2 ч. л.
-
кардамон за смаком
-
лавровий лист за смаком
-
червоний мелений перець за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Взяти лимони з тонкою скоринкою.
-
Ретельно промити кілька разів.
-
Обшпарити окропом.
-
Розрізати навпіл лимони навпіл
-
Видалити всі видимі кісточки.
-
Нарізати половинки лимона на часточки, завтовшки трохи більше 5 мм.
-
Очистити часник
-
Наріжте часник тонкими платівками.
-
Змішати в мисці часточки лимона, часник та інші спеції.
-
Акуратно перемішати та залишити приблизно на дві години.
-
Скибочки лимона перекласти в банки
-
Залити лимонним соком зі спеціями та оливковою олією.
-
Тримати банки тиждень за кімнатної температури.
-
Потім можна забрати на холод.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати заморожені яблука на зиму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0