25.11.2022  21:57   Дмитро Колонєй

Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом

Представляємо три варіанти засолювання огірків.


Фотография из открытых источников
Як пише РЕДПОСТ, солоні огірки ніколи не втратить своєї популярності. Особливо якщо вони смачно приготовлені. Одним із таких рецептів ми і пропонуємо скористатися. Огірки краще брати невеликі та щільні. Довгі китайські огірки не підійдуть, вони хрусткі і соковиті в салаті, а для засолювання зовсім не годяться.
 

Солоні огірки за бабусиним рецептом

Продукти:

 

  • Огірки 700 г
  • Сіль за смаком
  • Листя чорної смородини 5 штук
  • Листя хрону 1,5 штук
  • Хрін 20 г
  • Перець чилі 10 г
  • Стебла кропу 1 штука
  • Оцет 9%-ний 2 столові ложки

Рецепт покроково

 

Варіант 1

 

  1. Огірки добре промити.
  2. Простерилізувати банки та укласти в них трави. На півторалітрову банку потрібно взяти 4-5 листків чорної смородини та парасольку кропу.
  3. Нарізати гострий перець: на ту ж банку потрібно 3-4 кільця.
  4. Покласти половину листочка хрону - і кілька нарізаних кружків кореня. Хрін крім дезінфекції надає огіркам міцність та ґрунтовність.
  5. Укласти огірки в банку, можна укладати їх із будь-якою щільністю, але чим більше огірків влізе в одну банку, тим менше банок буде потрібно в кінцевому рахунку.
  6. Зверху закрити огірки листочком хрону. Він не пропустить жодних зайвих бактерій. Можна спочатку налити розсіл, а потім накрити все листом, а навпаки.

Варіант 2

 

  1. Розчинити сіль у холодній воді з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води.
  2. Залити розсіл, закрити банку пластиковою кришкою і поставити в льох чи інше холодне місце для зберігання. Якщо тримати огірки в холодному темному місці, нічого з ними за такої технології засолювання не станеться.Тому банку можна не закочувати.
  3. Через 45 діб огірки можна їсти.

Варіант 3

 

  1. Налити в каструлю чисту холодну воду,
  2. покласти туди яйце,
  3. всипати сіль і розмішувати доти, доки яйце не спливе: це показник того, що розсіл дуже крутий. Скільки потрібно солі, сказати складно, тому яйце тут служить якимось індикатором.
  4. Залити огірки крутим соляним розчином.
  5. Накрити банку кришкою та поставити її в прохолодне місце на два-три дні.
  6. Коли почнеться бродіння та розсіл піде бульбашками, його треба злити.
  7. Залити огірки чистою холодною водою без солі
  8. Додати в кожну банку по 2 столові ложки 9-відсоткового оцту. В ідеалі ця концентрація на літр води
  9. Верхній лист хріну краще замінити на свіжий, він на той час пожухне.
  10. Закатати банку.
  11. Готові огірки будуть за ті ж 45 днів.

Нагадаємо, раніше ми писали, коли краще солити капусту у листопаді та грудні.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день