28.10.2022 20:00 Дмитро Колонєй
Готуємося до зими: коли краще солити капусту
Благоприятні для приготування дні, народні прикмети та знаки у листопаді та грудні.

Фотография из открытых источников
Як радить РЕДПОСТ, у справі приготуванні капусти на зиму є декілька моментів, які слід врахувати, аби вона порадувала смаком взимку.
У листопаді та грудні для квашення капусти підходять всі знаки зодіаку, крім Риби, Раку та Діви.
Найбільш сприятливі знаки для маринування капусти:
-
Овен,
-
Лев,
-
Телець,
-
Стрілець
-
Козеріг.
-
Якщо при цьому Місяць росте, можна робити швидке заквашування капусти, не призначеної для тривалого зберігання,
-
а якщо зменшується — солять на довгий термін, на зиму.
Категорично не рекомендується заготовляти її в повний місяць і на місяць, що росте, в знаках Риби і Діви.
Набільш багопріятні дні для готування:
-
листопад: 9, 10, 11, 15, 16, 20, 21, 22, 23 числа;
-
грудень: 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21 і 22 числа.
Щодо народних прикмет думки, коли найкраще готувати капусту, поділяються:
-
Одні дотримуються народної прикмети про те, що це треба робити в повний місяць. А ще краще, якщо він випадає на середу, п'ятницю чи суботу.
-
Противники цієї думки вважають, що саме так можна зіпсувати страву.
-
До найкращих днів для засолювання капусти, за народними прикметами відносять також «чоловічі дні тижня» — понеділок, вівторок та четвер. Ще кращі, якщо вони припадають на повний місяць.
На якому з цих варіантів зупинитися - вибір за вами.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0