
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1250833-gotuemosya-do-zimi-koli-krasche-soliti-kapustu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1250833-gotuemosya-do-zimi-koli-krasche-soliti-kapustu
Готуємося до зими: коли краще солити капусту
Благоприятні для приготування дні, народні прикмети та знаки у листопаді та грудні.

Готуємося до зими: коли краще солити капусту
Як радить РЕДПОСТ, у справі приготуванні капусти на зиму є декілька моментів, які слід врахувати, аби вона порадувала смаком взимку.
У листопаді та грудні для квашення капусти підходять всі знаки зодіаку, крім Риби, Раку та Діви.
Найбільш сприятливі знаки для маринування капусти:
- Овен,
- Лев,
- Телець,
- Стрілець
- Козеріг.
- Якщо при цьому Місяць росте, можна робити швидке заквашування капусти, не призначеної для тривалого зберігання,
- а якщо зменшується — солять на довгий термін, на зиму.
Категорично не рекомендується заготовляти її в повний місяць і на місяць, що росте, в знаках Риби і Діви.
Набільш багопріятні дні для готування:
- листопад: 9, 10, 11, 15, 16, 20, 21, 22, 23 числа;
- грудень: 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21 і 22 числа.
Щодо народних прикмет думки, коли найкраще готувати капусту, поділяються:
- Одні дотримуються народної прикмети про те, що це треба робити в повний місяць. А ще краще, якщо він випадає на середу, п'ятницю чи суботу.
- Противники цієї думки вважають, що саме так можна зіпсувати страву.
- До найкращих днів для засолювання капусти, за народними прикметами відносять також «чоловічі дні тижня» — понеділок, вівторок та четвер. Ще кращі, якщо вони припадають на повний місяць.
На якому з цих варіантів зупинитися - вибір за вами.