
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251885-zagotovki-na-zimu-soloni-ogirki-za-babusinim-retseptom
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251885-zagotovki-na-zimu-soloni-ogirki-za-babusinim-retseptom
Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом
Представляємо три варіанти засолювання огірків.

Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом
Як пише РЕДПОСТ, солоні огірки ніколи не втратить своєї популярності. Особливо якщо вони смачно приготовлені. Одним із таких рецептів ми і пропонуємо скористатися. Огірки краще брати невеликі та щільні. Довгі китайські огірки не підійдуть, вони хрусткі і соковиті в салаті, а для засолювання зовсім не годяться.
Солоні огірки за бабусиним рецептом
Продукти:
- Огірки 700 г
- Сіль за смаком
- Листя чорної смородини 5 штук
- Листя хрону 1,5 штук
- Хрін 20 г
- Перець чилі 10 г
- Стебла кропу 1 штука
- Оцет 9%-ний 2 столові ложки
Рецепт покроково
Варіант 1
- Огірки добре промити.
- Простерилізувати банки та укласти в них трави. На півторалітрову банку потрібно взяти 4-5 листків чорної смородини та парасольку кропу.
- Нарізати гострий перець: на ту ж банку потрібно 3-4 кільця.
- Покласти половину листочка хрону - і кілька нарізаних кружків кореня. Хрін крім дезінфекції надає огіркам міцність та ґрунтовність.
- Укласти огірки в банку, можна укладати їх із будь-якою щільністю, але чим більше огірків влізе в одну банку, тим менше банок буде потрібно в кінцевому рахунку.
- Зверху закрити огірки листочком хрону. Він не пропустить жодних зайвих бактерій. Можна спочатку налити розсіл, а потім накрити все листом, а навпаки.
Варіант 2
- Розчинити сіль у холодній воді з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води.
- Залити розсіл, закрити банку пластиковою кришкою і поставити в льох чи інше холодне місце для зберігання. Якщо тримати огірки в холодному темному місці, нічого з ними за такої технології засолювання не станеться.Тому банку можна не закочувати.
- Через 45 діб огірки можна їсти.
Варіант 3
- Налити в каструлю чисту холодну воду,
- покласти туди яйце,
- всипати сіль і розмішувати доти, доки яйце не спливе: це показник того, що розсіл дуже крутий. Скільки потрібно солі, сказати складно, тому яйце тут служить якимось індикатором.
- Залити огірки крутим соляним розчином.
- Накрити банку кришкою та поставити її в прохолодне місце на два-три дні.
- Коли почнеться бродіння та розсіл піде бульбашками, його треба злити.
- Залити огірки чистою холодною водою без солі
- Додати в кожну банку по 2 столові ложки 9-відсоткового оцту. В ідеалі ця концентрація на літр води
- Верхній лист хріну краще замінити на свіжий, він на той час пожухне.
- Закатати банку.
- Готові огірки будуть за ті ж 45 днів.
Нагадаємо, раніше ми писали, коли краще солити капусту у листопаді та грудні.