10.09.2023 21:33 Дмитро Колонєй
Готуємо суху томатну пасту на зиму
Нетривіальний спосіб забезпечити себе необхідною заправкою до супу у холодну пору року.
Як пише
РЕДПОСТ, ми вже якось зверталися до заготівлі кетчупу. На цей раз ми будемо готувати томатну пасту.
Що варто врахувати
-
Співвідношення маси помідорів до маси томатної пасти на цьому етапі 3:1 (тобто з 3 кг помідорів виходить 1 кг томатної пасти).
Суха томатна паста на зиму
Продукти:
-
помідори — скільки є, вважаєте за потрібне або можете собі дозволити.
Покроковий рецепт приготування
-
Взяти м'ясисті помідори,
-
Промити їх,
-
Видалити насіння.
-
Нарізати помідори на четвертинки або довільно,
-
Скласти в каструлю або казан,
-
Поставити на вогонь
-
Варити 30 хвилини при безперервному помішуванні.
-
Коли помідори зваряться, протерти масу через сито, щоб видалити шкірку.
-
Томатне пюре повернути в каструлю,
-
Знову поставити на вогонь
-
Варити до загусання, безперервно помішуючи. Якщо провести по дну каструлі лопаткою, маса не повинна швидко стікатися назад.
-
Приготувати противень, змастивши його олією.
-
Томатну пасту намазати тонким шаром на лист за допомогою широкого ножа.
-
Противень поставити в розігріту духовку
-
Сушити при температурі 100-150 ° С.
-
Також можна сушити томатну пасту в дегідрататорі або на повітрі в тіні. Приблизний час висушування – кілька годин. Орієнтуватися за консистенцією препарату.
-
Коли маса перестане липнути і стане досить щільною, її потрібно нарізати на шматки, загорнути пергамент і зберігати в сухому холодному місці.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0