31.10.2022 20:58 Дмитро Колонєй
Свіжа зелень взимку: як зберегти корисні властивості
Заготовляємо зелень на зиму.
Фотография из открытых источников
Як пише
РЕДПОСТ, у сучасному світі важко уявити найсмачніші страви без зелені. А бажання приготувати улюблену страву із зеленню може виникнути будь-якої пори року Влітку з цим продуктом немає жодних проблем, а ось взимку, куди складніше. Потрібно знати як правильно сушити та заморожувати зелень.
Сушимо петрушку
-
Візьміть петрушку з коренем,
-
Добре вимийте від землі,
-
Закиньте в блендер і подрібніть.
-
Отриману масу викладіть на лист і помістіть у духовку на 10 годин. Сушити потрібно при низькій температурі з відкритими дверцятами.
-
Почекайте доки вона висохне,
-
Зніміть сухий пласт,
-
Розламайте
-
Добавте сіль та перець
-
Відправте знову в блендер.
-
Розфасуйте приправу сухими ємностями.
У результаті ви отримаєте чудову приправу без добавок та хімії. По можливості можна додати паприку. Додайте її в каші та супи.
Кріп і петрушка за грецькою технологією
-
Рослини зрізайте прямо пучками,
-
Обв'язуйте в пучки
-
Відправляйте на балкон, розкладіть на підвіконні на кухні, відправте сушитися в духовку при 60 градусах, або використовуйте сушарку для овочів
-
Висушену зелень замотайте в плівку або перетирайте пучки відразу і поміщайте в банки.
Ємності мають бути щільно закриті, щоб усередину не потрапила волога. Інакше із сушеною зеленню можна буде попрощатися. Завдяки такому способу можна легко зберегти аромат трав.
Як заморозити базилік та кінзу
-
Готуємо у формах для льоду.
-
Після повного заморожування кубики відправте в один пакет.
-
Коли буде потрібно, діставайте їх та використовуйте.
Як заморозити кріп та петрушку з олією
На одну пачку знадобляться три столові ложки сушеної зелені.
-
Розтопіть олію
-
Перемішайте із травами.
-
Готовий продукт відправте в морозильну камеру на кілька хвилин.
-
Дістаньте з морозилки та сформуйте руками прямокутник.
-
зробіть ножем мітки, умовно поділивши плитку на частини. У такому випадку ви просто відламуватимете по шматочках готовий продукт.
-
Оберніть олію харчовою плівкою
-
Заморозьте його.
Взимку заготівлю можна додавати в каші, супи, рис, макарони.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0