
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1250936-svizha-zelen-vzimku-yak-zberegti-korisni-vlastivosti
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1250936-svizha-zelen-vzimku-yak-zberegti-korisni-vlastivosti
Свіжа зелень взимку: як зберегти корисні властивості
Заготовляємо зелень на зиму.

Свіжа зелень взимку: як зберегти корисні властивості
Як пише РЕДПОСТ, у сучасному світі важко уявити найсмачніші страви без зелені. А бажання приготувати улюблену страву із зеленню може виникнути будь-якої пори року Влітку з цим продуктом немає жодних проблем, а ось взимку, куди складніше. Потрібно знати як правильно сушити та заморожувати зелень.
Сушимо петрушку
- Візьміть петрушку з коренем,
- Добре вимийте від землі,
- Закиньте в блендер і подрібніть.
- Отриману масу викладіть на лист і помістіть у духовку на 10 годин. Сушити потрібно при низькій температурі з відкритими дверцятами.
- Почекайте доки вона висохне,
- Зніміть сухий пласт,
- Розламайте
- Добавте сіль та перець
- Відправте знову в блендер.
- Розфасуйте приправу сухими ємностями.
У результаті ви отримаєте чудову приправу без добавок та хімії. По можливості можна додати паприку. Додайте її в каші та супи.
Кріп і петрушка за грецькою технологією
- Рослини зрізайте прямо пучками,
- Обв'язуйте в пучки
- Відправляйте на балкон, розкладіть на підвіконні на кухні, відправте сушитися в духовку при 60 градусах, або використовуйте сушарку для овочів
- Висушену зелень замотайте в плівку або перетирайте пучки відразу і поміщайте в банки.
Ємності мають бути щільно закриті, щоб усередину не потрапила волога. Інакше із сушеною зеленню можна буде попрощатися. Завдяки такому способу можна легко зберегти аромат трав.
Як заморозити базилік та кінзу
- Готуємо у формах для льоду.
- Після повного заморожування кубики відправте в один пакет.
- Коли буде потрібно, діставайте їх та використовуйте.
Як заморозити кріп та петрушку з олією
На одну пачку знадобляться три столові ложки сушеної зелені.
- Розтопіть олію
- Перемішайте із травами.
- Готовий продукт відправте в морозильну камеру на кілька хвилин.
- Дістаньте з морозилки та сформуйте руками прямокутник.
- зробіть ножем мітки, умовно поділивши плитку на частини. У такому випадку ви просто відламуватимете по шматочках готовий продукт.
- Оберніть олію харчовою плівкою
- Заморозьте його.
Взимку заготівлю можна додавати в каші, супи, рис, макарони.