
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261935-gotuemo-suhu-tomatnu-pastu-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261935-gotuemo-suhu-tomatnu-pastu-na-zimu
Готуємо суху томатну пасту на зиму
Нетривіальний спосіб забезпечити себе необхідною заправкою до супу у холодну пору року.

Як пише РЕДПОСТ, ми вже якось зверталися до заготівлі кетчупу. На цей раз ми будемо готувати томатну пасту.
Що варто врахувати
- Співвідношення маси помідорів до маси томатної пасти на цьому етапі 3:1 (тобто з 3 кг помідорів виходить 1 кг томатної пасти).
Суха томатна паста на зиму
Продукти:
- помідори — скільки є, вважаєте за потрібне або можете собі дозволити.

Покроковий рецепт приготування
- Взяти м'ясисті помідори,
- Промити їх,
- Видалити насіння.
- Нарізати помідори на четвертинки або довільно,
- Скласти в каструлю або казан,
- Поставити на вогонь
- Варити 30 хвилини при безперервному помішуванні.
- Коли помідори зваряться, протерти масу через сито, щоб видалити шкірку.
- Томатне пюре повернути в каструлю,
- Знову поставити на вогонь
- Варити до загусання, безперервно помішуючи. Якщо провести по дну каструлі лопаткою, маса не повинна швидко стікатися назад.
- Приготувати противень, змастивши його олією.
- Томатну пасту намазати тонким шаром на лист за допомогою широкого ножа.
- Противень поставити в розігріту духовку
- Сушити при температурі 100-150 ° С.
- Також можна сушити томатну пасту в дегідрататорі або на повітрі в тіні. Приблизний час висушування – кілька годин. Орієнтуватися за консистенцією препарату.
- Коли маса перестане липнути і стане досить щільною, її потрібно нарізати на шматки, загорнути пергамент і зберігати в сухому холодному місці.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з пекінською капустою, яблуками та оселедцем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: