21.09.2023 21:35 Дмитро Колонєй
Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
Продовжуємо готуватися до холодної пори року
Як пише
РЕДПОСТ, приготувати цю страву на зиму не важко. Головне, щоб у розпорядженні готовий був дегідрататор (сушарка).
Сухий овочевий бульйон на зиму
Продукти:
-
перець солодкий - 2 шт.,
-
морква - 2 шт.,
-
цибуля ріпчаста - 2 шт.,
-
стебло селери - 4-5 шт.,
-
часник - 4-5 зуб.,
-
лавровий лист - 1 шт.,
-
перець запашний - 2 шт.,
-
перець чорний горошком - 4-6 шт.
-
петрушка - 1/2 шт.,
-
зелена цибуля - 1/2 пучка,
-
сушарка для овочів.
Покроковий рецепт приготування
-
Моркву помити, очистити від шкірки та нарізати тонкими стрічками.
-
Викладіть моркву на решітку сушарки в один шар.
-
Болгарський перець нарізати тонкими скибочками.
-
Стебло селери нарізати тонкими скибочками.
-
Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
-
Часник очистити і нарізати кружальцями.
-
Викласти всі овочі на ґрати.
-
Зелень помити, нарізати крупно і викласти на окремі грати сушарки.
-
Всі овочі та зелень висушити до кришталю. Зелень сушиться 5-7 годин, овочі 12-16 годин.
-
Потім з'єднати всі овочі та зелень разом.
-
Додати лавровий лист.
-
Подрібнити суміш блендером або кавомолкою до стану порошку.
-
Чорний перець горошком розім'яти у ступці на порошок.
-
Додати до решти інгредієнтів та перемішати.
Готовий бульйон використовують у співвідношення 1–1,5 ст.л. на 1 л води.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0