
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262375-gotuemo-suhiy-ovocheviy-bulyon-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262375-gotuemo-suhiy-ovocheviy-bulyon-na-zimu
Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
Продовжуємо готуватися до холодної пори року
.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, приготувати цю страву на зиму не важко. Головне, щоб у розпорядженні готовий був дегідрататор (сушарка).
Сухий овочевий бульйон на зиму
Продукти:
- перець солодкий - 2 шт.,
- морква - 2 шт.,
- цибуля ріпчаста - 2 шт.,
- стебло селери - 4-5 шт.,
- часник - 4-5 зуб.,
- лавровий лист - 1 шт.,
- перець запашний - 2 шт.,
- перець чорний горошком - 4-6 шт.
- петрушка - 1/2 шт.,
- зелена цибуля - 1/2 пучка,
- сушарка для овочів.
Покроковий рецепт приготування
- Моркву помити, очистити від шкірки та нарізати тонкими стрічками.
- Викладіть моркву на решітку сушарки в один шар.
- Болгарський перець нарізати тонкими скибочками.
- Стебло селери нарізати тонкими скибочками.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
- Часник очистити і нарізати кружальцями.
- Викласти всі овочі на ґрати.
- Зелень помити, нарізати крупно і викласти на окремі грати сушарки.
- Всі овочі та зелень висушити до кришталю. Зелень сушиться 5-7 годин, овочі 12-16 годин.
- Потім з'єднати всі овочі та зелень разом.
- Додати лавровий лист.
- Подрібнити суміш блендером або кавомолкою до стану порошку.
- Чорний перець горошком розім'яти у ступці на порошок.
- Додати до решти інгредієнтів та перемішати.
Готовий бульйон використовують у співвідношення 1–1,5 ст.л. на 1 л води.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
- Готуємо заморожені овочі для супу та інших страв на зиму
- Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
- Готуємо овочеві бульйонні кубики на зиму
- Готуємо суху томатну пасту на зиму
- Готуємо салат з кабачками, баклажанами та яблуками на зиму
- Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
- Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом