25.12.2024  21:33   Дмитро Колонєй

Готуємо різдвяне печиво піпаркук

Рецепт балтійської випічки із середньовічним коріням.

Як приготувати різдвяне печиво піпаркук
 
Як пише РЕДПОСТ, це німецько-прибалтійське печиво в Європі почали готувати приблизно в XI столітті завдяки Хрестовим походам, які принесли на контінент зі східних країн різні прянощі. Спочатку їх робили католицькі ченці. Пізніше в новий час піпаркоок став дуже цінним, і його дарували главам держави та урядовцям, щоб виявити справжню повагу. І саме піпаркоокі отримував у подарунок лицар від своєї жінки серця. Зараз приготування піпаркоок у країнах Прибалтики, а також Данії, Швеції, Фінляндії пов'язане саме з Різдвом.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Різдвяне печиво піпаркук

 

Продукти:

 
  • мед 150 г
  • цукор коричневий 170 г
  • кориця 1 ст.
  • імбир 1 ч. л.
  • кардамон 2 ч. л.
  • гвоздика 2 ч. л.
  • сіль 0,5 ч.л.
  • олія вершкове 250 г
  • яйця 2
  • борошно 450 г
  • сода 2 ч. л.
  • борошно мигдальне 50 г
  • перець чорний на кінчику ножа
 

Покроковий рецепт приготування

  1. У каструлю покласти мед, цукор, усі прянощі, вершкове масло.
  2. Підігріти на середньому вогні.
  3. Коли олія розтопиться, все перемішати.
  4. Дайте трохи охолонути.
  5. У остиглу масу вбити яйця.
  6. Потім вмішати борошно з содою і наприкінці мелений мигдаль. Замісити однорідне тісто.
  7. Загорнути його у харчову плівку.
  8. Забрати в холодильник на ніч.
  9. Розкачати тісто (не дуже тонко, тоді печиво буде м'якше). За допомогою різних форм зробити печива.
  10. Укласти їх на противень.
  11. Випікати печиво в духовці за 180 С 10 хвилин.
  12. За бажання його можна прикрасити глазур'ю.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
 

 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день