25.12.2024 21:33 Дмитро Колонєй
Готуємо різдвяне печиво піпаркук
Рецепт балтійської випічки із середньовічним коріням.
Як пише
РЕДПОСТ, це німецько-прибалтійське печиво в Європі почали готувати приблизно в XI столітті завдяки Хрестовим походам, які принесли на контінент зі східних країн різні прянощі. Спочатку їх робили католицькі ченці. Пізніше в новий час піпаркоок став дуже цінним, і його дарували главам держави та урядовцям, щоб виявити справжню повагу. І саме піпаркоокі отримував у подарунок лицар від своєї жінки серця. Зараз приготування піпаркоок у країнах Прибалтики, а також Данії, Швеції, Фінляндії пов'язане саме з Різдвом.
Різдвяне печиво піпаркук
Продукти:
-
мед 150 г
-
цукор коричневий 170 г
-
кориця 1 ст.
-
імбир 1 ч. л.
-
кардамон 2 ч. л.
-
гвоздика 2 ч. л.
-
сіль 0,5 ч.л.
-
олія вершкове 250 г
-
яйця 2
-
борошно 450 г
-
сода 2 ч. л.
-
борошно мигдальне 50 г
-
перець чорний на кінчику ножа
Покроковий рецепт приготування
-
У каструлю покласти мед, цукор, усі прянощі, вершкове масло.
-
Підігріти на середньому вогні.
-
Коли олія розтопиться, все перемішати.
-
Дайте трохи охолонути.
-
У остиглу масу вбити яйця.
-
Потім вмішати борошно з содою і наприкінці мелений мигдаль. Замісити однорідне тісто.
-
Загорнути його у харчову плівку.
-
Забрати в холодильник на ніч.
-
Розкачати тісто (не дуже тонко, тоді печиво буде м'якше). За допомогою різних форм зробити печива.
-
Укласти їх на противень.
-
Випікати печиво в духовці за 180 С 10 хвилин.
-
За бажання його можна прикрасити глазур'ю.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0