23.12.2024  21:33   Дмитро Колонєй

Готуємо ситний та оригінальний картопляний торт

Рецепт, що нагадує про універсальність картоплі у кулінарії.

 
Як пише РЕДПОСТ, у цій страві терта картопля з успіхом заміщає звичайну муку як основу для торта, а вибір начинки практично необмежений.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Картопляний торт

 

Продукти:

 
  • картопля відварна протерта - 300 г,
  • борошно - 100 г,
  • родзинки - 50 г,
  • апельсинові цукати - 50 г,
  • яйця курячі - 4 шт.,
  • цукор - 200 г,
  • розпушувач - 1 пакетик,
  • фундук - 150 г,
  • цедра лимона,
  • цукрова пудра,
  • ром,
  • сіль.
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Картоплю відварити до готовності.
  2. Остудити.
  3. Протерти через сито.
  4. Родзинки заздалегідь замочити у невеликій кількості рому.
  5. Цукати дрібно порубати.
  6. Фундукт подрібнити.
  7. Натерти цедру лимона.
  8. Яйця збити із цукром.
  9. Додати в яєчну суміш борошно.
  10. Акуратно розмішати.
  11. Отримане тісто змішати з|із| картопляним пюре.
  12. Додати ізюм, цукати, лимонну цедру, мелений фундук, сіль.
  13. Все перемішати.
  14. Змастити маслом форму для торта.
  15. Картопляне тісто викласти в форму.
  16. Поставити в розігріту до 180 ° з духовкою.
  17. Випікати торт близько 40 хвилин.
  18. Випечений торт намазати помадою із цукрової пудри та рому.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день