
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276715-gotuemo-sitniy-ta-originalniy-kartoplyaniy-tort
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276715-gotuemo-sitniy-ta-originalniy-kartoplyaniy-tort
Готуємо ситний та оригінальний картопляний торт
Рецепт, що нагадує про універсальність картоплі у кулінарії.

Як пише РЕДПОСТ, у цій страві терта картопля з успіхом заміщає звичайну муку як основу для торта, а вибір начинки практично необмежений.
Картопляний торт
Продукти:
- картопля відварна протерта - 300 г,
- борошно - 100 г,
- родзинки - 50 г,
- апельсинові цукати - 50 г,
- яйця курячі - 4 шт.,
- цукор - 200 г,
- розпушувач - 1 пакетик,
- фундук - 150 г,
- цедра лимона,
- цукрова пудра,
- ром,
- сіль.
Покроковий рецепт приготування
- Картоплю відварити до готовності.
- Остудити.
- Протерти через сито.
- Родзинки заздалегідь замочити у невеликій кількості рому.
- Цукати дрібно порубати.
- Фундукт подрібнити.
- Натерти цедру лимона.
- Яйця збити із цукром.
- Додати в яєчну суміш борошно.
- Акуратно розмішати.
- Отримане тісто змішати з|із| картопляним пюре.
- Додати ізюм, цукати, лимонну цедру, мелений фундук, сіль.
- Все перемішати.
- Змастити маслом форму для торта.
- Картопляне тісто викласти в форму.
- Поставити в розігріту до 180 ° з духовкою.
- Випікати торт близько 40 хвилин.
- Випечений торт намазати помадою із цукрової пудри та рому.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати теплий салат з курячою печінкою та медовою заправкою.