Як пише
РЕДПОСТ, ця страва буде чудовим доповненням до зігрівального напою в довгі та холодні вечори. Що стосується самого рецепту, то тарт - відкрита французька солодка страва - з'явився випадково - через дівчину, яка, чекаючи на гостей, збиралася спекти яблучний пиріг. Вона поставила грітися сковороду з яблуками, маслом і цукром, але, замотавшись, забула про страву, що готується. Тим часом, гості повинні були прийти. Схаменувшись і побачивши, що яблука перетворилися на карамель, кмітлива француженка, виправляючи ситуацію, замісила тісто, залила їм яблука і продовжила готування. Коли тісто зарум'янилося, панночка продовжила імпровізацію, взявши сковороду і перевернувши пиріг, внаслідок чого начинка виявилася зверху.