30.10.2024 21:34 Дмитро Колонєй
Ароматний неаполітанський кавовий коктейль торре
Напій, дуже популярний у сонячній Італії, зігріє у холодні вечори.
Як пише
РЕДПОСТ, деякі називають торре неаполітанською версією капучино. Але цей напій складається з двох шарів: кави та молочної піни, яка має височіти над чашкою приблизно на пару сантиметрів. Звідси і назва напою, в перекладі з італійської – вежа. Його вигадав наприкінці XVII століття, після появи макіато (у якому кави більше, ніж молока) і капучино (де його менше) невідомий кулінар, який, для більшої ефектності, вирішив досягти контрастності між кавою та піною. Подається торре в чашках, призначених для капучіно. Значно пізніше з'явилося еспресо, на основі якого наразі часто-густо готовлять цей напій.
Що варто врахувати
-
Для напою потрібна тепла молочна піна. Якщо молоко збивати капучинатором кавоварки, то початкова температура рідини може бути приблизно +8 °C. У процесі збивання пар нагріє до +60 °C. Якщо молоко збивати вручну, його слід попередньо розігріти до температури, що не перевищує +65 °C.
-
Краще використовувати чисту арабіку або суміші, в яких робусти не більше 15%.
-
Хоча в італійських барах «кавову вежу» готують з еспресо, в домашніх умовах можна зварити міцну чорну каву будь-яким способом.
-
Оптимальний смак має кавова основа із зерен середнього обсмажування. Поєднання молока з кавою темної обсмажування – на любителя.
-
Жирність молока неважлива. Але з молоком жирністю понад 2,5% торрі смачніше.
Торре
Інгредієнти
-
міцна чорна кава – 25-30 мл;
-
молоко – 150 мл;
-
цукор,
-
кориця,
-
тертий шоколад – до смаку.
-
Покроковий рецепт приготування
-
Збити молоко у круту, стійку піну.
-
Зварити каву в кавомашині або в турці, якщо потрібно - підсолодити. На кількість кави, що вказана в рецепті, береться 55 мл води.
-
Перелити каву у скляну чашку чи келих.
-
За допомогою неглибокої ложки зверху кави викласти молочну піну.
-
Посипати корицею чи тертим шоколадом.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пісний салат олів'є.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0