15.09.2023 21:35 Дмитро Колонєй
Готуємо гарячий шоколад по-мексиканськи
Саме древні індіанські племена Мексики стали першовідкривачами шоколаду.
Як пише
РЕДПОСТ, гіркий напій індіанці пили холодним, будучи впевненими, що він джерело мудрості і підвищує потенцію, якою особливо славився останній імператор ацтеків Моктесума, який пив на день по 50 філіжанок чоколатля, який, за його словами, молодить тіло і просвітлює розум. Від нього напій дізнався ватажок конкістадорів Ернан Кортес та Іспанія. А 1606 року його вкрав італійський мандрівник Антоніо Карлетті. Завдяки йому какао стало відомо у всіх країнах Європи. Цукор у какао почали додавати наприкінці XVI ст. Особливість мексиканського вживання шоколаду – широке додавання спецій до складу напою, включаючи перець. Розкішний, насичений і такий простий напій, що зігріває, який ідеальний для холодів.
Гарячий шоколад по-мексиканськи
Продукти:
-
0,5 л води
-
200 г гіркого шоколаду;
-
0,5 чайної ложки кукурудзяного борошна;
-
цукор до смаку;
-
ванілін, кориця, кардамон, перець, аніс, м'ята - за смаком;
-
дрібка солі.
Покроковий рецепт приготування
-
Взяти гіркий шоколад із вмістом какао не нижче 65%.
-
Шматочки шоколаду подрібнити для найкращого розчинення.
-
Нагріти шоколад з водою на водяній бані.
-
Коли шоколад розплавиться, додати цукор, спеції, сіль.
-
Перемішати до повного розчинення кристалів солі та цукру.
-
Кукурудзяне борошно розвести в невеликій кількості холодної води.
-
При інтенсивному помішуванні влити посуд з шоколадом.
-
Проварити, помішуючи, до загусання маси.
-
Розлити шоколад по філіжанках,
-
Подавати зі склянкою холодної води.
Нагадаємо, раніше
РЕДПОСТ розповідав, як приготувати справжній яблучний оцет із соку.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0