25.07.2023 21:52 Дмитро Колонєй
Готуємо освіжаючий лимонад по-турецьки
Напій, який легко можна взяти з собою на пікнік.
Як пише
РЕДПОСТ, лимонад, історія якого нараховує понад два із половиною тисячоліття, мабуть має не на багато менше рецептів приготування. Ми зупинемося на рецепті цього освіжаючого, смачного і простого напою, який не потребує заварювання та охолодження.
Що варто врахувати
-
Намагайтеся вибрати фрукти приблизно однакового розміру.
-
Знімаючи цедру з апельсина, беремо лише жовту та помаранчеву частину, білу намагаємося не знімати, інакше лимонад гірчить.
-
Рекомендуємо подавати його з льодом він робить смак тоншим і делікатним.
-
Цукор можна відрегулювати на свій смак.
Лимонад по-турецьки
Продукти:
-
вода - 2 л,
-
лимон - 1 шт.,
-
апельсин - 1 шт.,
-
цукор - 160-200 г
Покроковий рецепт приготування
-
Воду заздалегідь закип'ятити та охолодити.
-
Апельсин та лимон обдати окропом, так буде легше зняти з них цедру.
-
У кип'ячену воду, що остигнула, додати цукор.
-
Добре перемішати, доки кристалики цукру повністю не розчиняться.
-
З лимона повністю зняти цедру.
-
З апельсина зняти половину цедри.
-
Відправити підготовлену цедру до солодкої води і перемішати.
-
Прокатати лимони апельсин по дошці, злегка притискаючи пальцями, поки фрукти не стануть м'якими.
-
Потім розрізати плоди навпіл.
-
Наколоти ножем половинки фруктів.
-
Витиснути сік руками у підготовлену воду.
-
Добре все перемішати та розлити по пляшках.
-
Відправити лимонад щонайменше на 2 години в холодильник, щоб він охолонув і настоявся.
-
Готовий лимонад процідити через дрібне сито в глечик, щоб відцідити цедру.
-
Подавати лимонад у склянках, прикрашених часточками лимона чи апельсина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
-
Рецепт чорничного лимонаду з імбирем та базиліком
-
Готуємо молочний коктейль з кавуном, медом та корицею
-
Готуємо смузі з апельсином, буряком та імбиром
-
Готуємо освіжаючий смузі з ківі та огірка
-
Рецепт освіжаючого лимонаду
-
Готуємо домашній квас для окрошки
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0