
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260488-gotuemo-osvizhayuchiy-limonad-po-turetski
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260488-gotuemo-osvizhayuchiy-limonad-po-turetski
Готуємо освіжаючий лимонад по-турецьки
Напій, який легко можна взяти з собою на пікнік.

Як пише РЕДПОСТ, лимонад, історія якого нараховує понад два із половиною тисячоліття, мабуть має не на багато менше рецептів приготування. Ми зупинемося на рецепті цього освіжаючого, смачного і простого напою, який не потребує заварювання та охолодження.
Що варто врахувати
- Намагайтеся вибрати фрукти приблизно однакового розміру.
- Знімаючи цедру з апельсина, беремо лише жовту та помаранчеву частину, білу намагаємося не знімати, інакше лимонад гірчить.
- Рекомендуємо подавати його з льодом він робить смак тоншим і делікатним.
- Цукор можна відрегулювати на свій смак.
Лимонад по-турецьки
Продукти:
- вода - 2 л,
- лимон - 1 шт.,
- апельсин - 1 шт.,
- цукор - 160-200 г
Покроковий рецепт приготування
- Воду заздалегідь закип'ятити та охолодити.
- Апельсин та лимон обдати окропом, так буде легше зняти з них цедру.
- У кип'ячену воду, що остигнула, додати цукор.
- Добре перемішати, доки кристалики цукру повністю не розчиняться.
- З лимона повністю зняти цедру.
- З апельсина зняти половину цедри.
- Відправити підготовлену цедру до солодкої води і перемішати.
- Прокатати лимони апельсин по дошці, злегка притискаючи пальцями, поки фрукти не стануть м'якими.
- Потім розрізати плоди навпіл.
- Наколоти ножем половинки фруктів.
- Витиснути сік руками у підготовлену воду.
- Добре все перемішати та розлити по пляшках.
- Відправити лимонад щонайменше на 2 години в холодильник, щоб він охолонув і настоявся.
- Готовий лимонад процідити через дрібне сито в глечик, щоб відцідити цедру.
- Подавати лимонад у склянках, прикрашених часточками лимона чи апельсина.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати малиново-абрикосовий смузі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Рецепт чорничного лимонаду з імбирем та базиліком
- Готуємо молочний коктейль з кавуном, медом та корицею
- Готуємо смузі з апельсином, буряком та імбиром
- Готуємо освіжаючий смузі з ківі та огірка
- Рецепт освіжаючого лимонаду
- Готуємо домашній квас для окрошки