Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275079-aromatniy-neapolitanskiy-kavoviy-kokteyl-torre
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275079-aromatniy-neapolitanskiy-kavoviy-kokteyl-torre
Ароматний неаполітанський кавовий коктейль торре
Напій, дуже популярний у сонячній Італії, зігріє у холодні вечори.
Як пише РЕДПОСТ, деякі називають торре неаполітанською версією капучино. Але цей напій складається з двох шарів: кави та молочної піни, яка має височіти над чашкою приблизно на пару сантиметрів. Звідси і назва напою, в перекладі з італійської – вежа. Його вигадав наприкінці XVII століття, після появи макіато (у якому кави більше, ніж молока) і капучино (де його менше) невідомий кулінар, який, для більшої ефектності, вирішив досягти контрастності між кавою та піною. Подається торре в чашках, призначених для капучіно. Значно пізніше з'явилося еспресо, на основі якого наразі часто-густо готовлять цей напій.
Що варто врахувати
- Для напою потрібна тепла молочна піна. Якщо молоко збивати капучинатором кавоварки, то початкова температура рідини може бути приблизно +8 °C. У процесі збивання пар нагріє до +60 °C. Якщо молоко збивати вручну, його слід попередньо розігріти до температури, що не перевищує +65 °C.
- Краще використовувати чисту арабіку або суміші, в яких робусти не більше 15%.
- Хоча в італійських барах «кавову вежу» готують з еспресо, в домашніх умовах можна зварити міцну чорну каву будь-яким способом.
- Оптимальний смак має кавова основа із зерен середнього обсмажування. Поєднання молока з кавою темної обсмажування – на любителя.
- Жирність молока неважлива. Але з молоком жирністю понад 2,5% торрі смачніше.
Торре
Інгредієнти
- міцна чорна кава – 25-30 мл;
- молоко – 150 мл;
- цукор,
- кориця,
- тертий шоколад – до смаку.
Покроковий рецепт приготування
- Збити молоко у круту, стійку піну.
- Зварити каву в кавомашині або в турці, якщо потрібно - підсолодити. На кількість кави, що вказана в рецепті, береться 55 мл води.
- Перелити каву у скляну чашку чи келих.
- За допомогою неглибокої ложки зверху кави викласти молочну піну.
- Посипати корицею чи тертим шоколадом.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пісний салат олів'є.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Вісім найкращих напоїв, що зігріють у зимову холоднечу
- Готуємо чудові коктейлі з шампанським
- Кава та чим можна її замінити: рецепти напоїв
- Готуємо узвар із гарбуза з апельсином
- Готуємо червоний цитрусовий чай
- Готуємо молочний пунш, що зігріє в холод
- Готуємо білий гарячий шоколад
- Готуємо зігріваюче какао з маршмеллоу та корицею
- Готуємо зігріваючий імбирно-гранатовий чай
- Готуємо зігріваюче какао з маршмеллоу та корицею
- Готуємо томатний смузі для нормалізації апетиту
- Готуємо гарячий шоколад по-мексиканськи
- Готуємо зігріваючий суп-пюре із запечених овочів
- Готуємо освіжаючий коктейль "Мохіто"
- Готуємо гарячу оранжаду
- Готуємо яскравий гранатовий напій
- Готуємо дієтичний напій із топінамбуру
- Готуємо насичений узвар із фініків