24.06.2025 21:53 Дмитро Колонєй
Готуємо журек: король польських супів з копченостями, який допоможе і за похмілля
У Польщі цю страву подають та їдять повсюдно — і як святкову страву, і як дуже ситну повсякденну «юшку».
Як пише
РЕДПОСТ, журек — це одна з найвідоміших і найулюбленіших польських страв. Його історія пов'язується з легендою про те, що скупий кухар, який сподівався на те, що юшку з залишків бекону, закваски для хліба, цибулі та великої кількості часнику неможливо їсти програв, а суп став став національною стравою поляків, яку охоче подають цілий рік. Варіантів приготування багато. Але його головний секрет - в основі квасу і насиченого м'ясного або овочевого бульйону.
Польский суп журек
Продукти (на 8 порцій):
-
Бульйон – 2,5-3 л.
-
Свинячі ковбаски або бекон - 600 г
-
Хлібний квас - 500 мл
-
Сметана 40% - 200 г
-
Відварені яйця - 3 шт.
-
Картопля - 3 шт.
-
Морква - 2 шт.
-
Часник - 3 зубчики
-
Петрушка - 5 гілочок
-
Лавровий лист - 2 шт.
-
Столовий хрін - 1 ст. л.
-
Сіль, чорний перець - за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Зварити яйця.
-
Довести до кипіння бульйон.
-
Додати стебла петрушки.
-
Нарізати ковбасу товстими кухлями або бекон.
-
Моркву порізати половинками гуртків.
-
Картоплю нарізати кубиками.
-
Додати в бульйон ковбасу та моркву.
-
Варити 10 хв.
-
Додати картопля.
-
Варити ще 20 хвилин|мінути| до готовності овочів.
-
Вийняти ковбасу/бекон та овочі.
-
Бульйон процідити в чисту каструлю.
-
Влити хлібний квас.
-
Додати лавровий лист.
-
Приправити сіллю та перцем.
-
Варити 5-10 хвилин.
-
Зняти з вогню.
-
Подрібнити часник.
-
Розігріти бульйон.
-
Змішати сметану з подрібненим часником і хріном.
-
Поступово ввести гарячий бульйон.
-
Довести до кипіння.
-
Відразу зняти з плити.
-
Нарізати яйця кружальцями або половинками
-
Розкласти по тарілках ковбасу/бекон, овочі, варені яйця.
-
Залити гарячим бульйоном.
-
Посипати свіжою петрушкою.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0