
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282399-gotuemo-zhurek-korol-polskih-supiv-z-kopchenostyami-yakiy-dopomozhe-i-za-pohmillya
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282399-gotuemo-zhurek-korol-polskih-supiv-z-kopchenostyami-yakiy-dopomozhe-i-za-pohmillya
Готуємо журек: король польських супів з копченостями, який допоможе і за похмілля
У Польщі цю страву подають та їдять повсюдно — і як святкову страву, і як дуже ситну повсякденну «юшку».

Як пише РЕДПОСТ, журек — це одна з найвідоміших і найулюбленіших польських страв. Його історія пов'язується з легендою про те, що скупий кухар, який сподівався на те, що юшку з залишків бекону, закваски для хліба, цибулі та великої кількості часнику неможливо їсти програв, а суп став став національною стравою поляків, яку охоче подають цілий рік. Варіантів приготування багато. Але його головний секрет - в основі квасу і насиченого м'ясного або овочевого бульйону.
Польский суп журек
Продукти (на 8 порцій):
- Бульйон – 2,5-3 л.
- Свинячі ковбаски або бекон - 600 г
- Хлібний квас - 500 мл
- Сметана 40% - 200 г
- Відварені яйця - 3 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 2 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 5 гілочок
- Лавровий лист - 2 шт.
- Столовий хрін - 1 ст. л.
- Сіль, чорний перець - за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Зварити яйця.
- Довести до кипіння бульйон.
- Додати стебла петрушки.
- Нарізати ковбасу товстими кухлями або бекон.
- Моркву порізати половинками гуртків.
- Картоплю нарізати кубиками.
- Додати в бульйон ковбасу та моркву.
- Варити 10 хв.
- Додати картопля.
- Варити ще 20 хвилин|мінути| до готовності овочів.
- Вийняти ковбасу/бекон та овочі.
- Бульйон процідити в чисту каструлю.
- Влити хлібний квас.
- Додати лавровий лист.
- Приправити сіллю та перцем.
- Варити 5-10 хвилин.
- Зняти з вогню.
- Подрібнити часник.
- Розігріти бульйон.
- Змішати сметану з подрібненим часником і хріном.
- Поступово ввести гарячий бульйон.
- Довести до кипіння.
- Відразу зняти з плити.
- Нарізати яйця кружальцями або половинками
- Розкласти по тарілках ковбасу/бекон, овочі, варені яйця.
- Залити гарячим бульйоном.
- Посипати свіжою петрушкою.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати літнє рагу з сардельками та овочами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Освіжаючий холодний суп-пюре з вівсянкою та овочами
- Готуємо суп з сосиками та плавленим сиром
- Пісний суп із сочевиці: густо, ситно та без м'яса
- Освіжаючий зелений суп з імбиром – легкість та користь у кожній ложці
- Рецепт пісного супу з манними галушками
- Освіжаючий холодний огірковий суп з йогуртом
- Швидкий овощний суп з брокколі та цвітною капустою
- Поживний картопляний суп по-ірландськи
- Яскравий овочевий суп з пельменями та гарбузом
- Оригінальний та універсальний французький цибульний суп вішисуаз