Освіжаючий полуничний квас: ідеальний напій для спекотного дня

06.07.2025  21:39
За бажанням можна спробувати приготувати цей напій із різними видами ягід.
 
Як пише РЕДПОСТ, незвичайний та ароматний  полуничний квас стане чудовим вибором. Приготувати його вдома зовсім нескладно, а результат перевершить усі очікування, подарувавши вам справжній смак літа.незвичайне та ароматне,
 

Полуничний квас

 

Продукти:

 
  • Полуниця - 100 г
  • Вода - 1 л
  • Імбир - 10 г (свіжий корінь)
  • Цукор - 150 г
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч.л.
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Покроковий рецепт приготування:

  1. Подрібнити полуницю в блендері до пюре.
  2. Розвести сухі дріжджі у теплый воды (близько 50 мл).
  3. Дати активуватися протягом 5-10 хвилин.
  4. Натерти на дрібній тертці або нарізати дрібно свіжий імбир.
  5. Змішати подрібнену полуницю, тертий імбир, цукор, активовані дріжджі і теплу воду, що залишилася, у великій ємності.
  6. Перелити одержану суміш у чисту скляну банку (об'ємом не менше 1,5 літра).
  7. Одягти на шийку банки гумову рукавичку.
  8. Проколоти в одному з пальців рукавички невелику дірочку голкою, щоб виходив вуглекислий газ.
  9. Залишити квас в теплому місці (кімнатній температурі, близько 20-25 ° C) на 2 доби для бродіння.
  10. Процідити готовий квас через кілька шарів марлі чи дрібне сито, щоб видалити всі тверді частинки.
  11. Перелити проціджений квас у чисті пляшки.
  12. Охолодити квас у холодильнику перед подачею.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати драники з кабачків з м'ясом.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: