15.06.2023 21:55 Рита Парфенова
Готуємо домашній квас для окрошки
Квас – дуже популярний освіжаючий напій, який можна випити у спеку або використовувати як основу для окрошки.

Як зробити квас в домашніх умовах, РЕДПОСТ розповідає з посиланням на українського ресторатора Євгена Клопотенка.
Інгредієнти
-
хліб бородинський - 400 г
-
цукор - 70 г
-
дріжджі (живі) - 2 г
-
вода - 2,5 л
Покроковий рецепт
-
Бородинський хліб (400 г) поріжте кубиками з боками близько 1,5 см.
-
Підсушіть порізаний хліб на пательні без олії, поки хліб дещо не підсохне і не візьметься твердою скоринкою.
-
Відріжте від цілого бруска 2 г дріжджів.
-
Покришіть дріжджі руками у невелику миску. Чим більше ви подрібнете дріжджі, тим краще вони розчиняться.
-
Додайте до дріжджів близько 100 мл води і 2 ст. л. цукру. Перемішайте, поки цукор повністю розчиниться.
-
Перекладіть кубики хліба в трилітрову банку з кришкою, що закручується, додайте воду з дріжджами та цукор, що залишився.
-
Долийте води до верху банки, злегка перемішайте. Закрийте нещільно кришкою і залиште бродити за кімнатної температури на 1-4 дні. Швидкість приготування квасу дуже залежить від оточуючої температури. Тож за спекотної погоди час приготування квасу буде мінімальним. Чим більше ви будете витримувати квас ти більш насиченим і різьким буде його смак.
-
Процідіть квас через сито з марлею в чисту ємність та відразу перелийте в банки з кришками і поставте в холодильник. Домашній квас можна зберігати в холодильнику до 10 днів.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0