
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259214-gotuemo-domashniy-kvas-dlya-okroshki
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259214-gotuemo-domashniy-kvas-dlya-okroshki
Готуємо домашній квас для окрошки
Квас – дуже популярний освіжаючий напій, який можна випити у спеку або використовувати як основу для окрошки.
Як зробити квас в домашніх умовах, РЕДПОСТ розповідає з посиланням на українського ресторатора Євгена Клопотенка.
Інгредієнти
- хліб бородинський - 400 г
- цукор - 70 г
- дріжджі (живі) - 2 г
- вода - 2,5 л
Покроковий рецепт
- Бородинський хліб (400 г) поріжте кубиками з боками близько 1,5 см.
- Підсушіть порізаний хліб на пательні без олії, поки хліб дещо не підсохне і не візьметься твердою скоринкою.
- Відріжте від цілого бруска 2 г дріжджів.
- Покришіть дріжджі руками у невелику миску. Чим більше ви подрібнете дріжджі, тим краще вони розчиняться.
- Додайте до дріжджів близько 100 мл води і 2 ст. л. цукру. Перемішайте, поки цукор повністю розчиниться.
- Перекладіть кубики хліба в трилітрову банку з кришкою, що закручується, додайте воду з дріжджами та цукор, що залишився.
- Долийте води до верху банки, злегка перемішайте. Закрийте нещільно кришкою і залиште бродити за кімнатної температури на 1-4 дні. Швидкість приготування квасу дуже залежить від оточуючої температури. Тож за спекотної погоди час приготування квасу буде мінімальним. Чим більше ви будете витримувати квас ти більш насиченим і різьким буде його смак.
- Процідіть квас через сито з марлею в чисту ємність та відразу перелийте в банки з кришками і поставте в холодильник. Домашній квас можна зберігати в холодильнику до 10 днів.
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати легкий літній десерт «Райська полуниця» всього з трьох інгредієнтів.