20.03.2023 21:50 Дмитро Колонєй
Апетитна вегетаріанська паста
Смачна страва з великою кількістю овочів.
Як пише
РЕДПОСТ, можна не обмежуватися представленим у рецепті обсягом овочів, варіюючи, замінюючи, додаючи будь-які інші (наприклад, кабачок, цибулю, моркву, стручкову квасолю, редис, артишоки, цвітну або пекінську капусту, броколі), а також гриби та ін.
Що варто врахувати
-
Зверніть увагу, що в деяких випадках немає необхідності у видаленні гіркоти з баклажанів - зазвичай не гірчать молоді овочі, а також деякі особливі сорти.
-
Якщо все ж таки треба видалити гіркоту, наріжте баклажани на пластини, кружечки або кубики, посоліть, залиште приблизно на 10 хвилин, поки не пустять сік. Рідина, що утворилася, злийте, баклажани промийте і приступайте до приготування.
-
Щоб легко зняти з помідорів шкірку помийте їх, зверху зробіть гострим ножем надрізи навхрест. Опустіть у окріп на 1-2 хвилини. Дістаньте, злегка охолодіть і зніміть шкірку.
-
Якщо готується паста з іншими овочами, закладайте їх у тому порядку, що враховує, як довго вони готуються.
Вегетаріанська паста
Продукти на 3 порції:
-
Макаронні вироби (не має значення які) 300 гр
-
Баклажани 1 шт.
-
Болгарський перець 1 шт.
-
Помідори (або кілька помідорів-чері) 2 шт.
-
Маслини 15 шт.
-
Рослинна олія 50 мл
-
Петрушка за смаком
-
Перець чорний мелений за смаком
-
Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Помити та обсушити овочі.
-
Баклажан нарізати на невеликі шматочки.
-
Болгарський перець розрізати, видалити серединку із насінням.
-
Нарізати м'якоть перцю соломкою.
-
Помідори нарізати невеликими шматочками, черрі досить розрізати навпіл.За бажання ви можна зняти з помідорів шкірку.
-
Поставити на середній вогонь сковороду, налити на неї олію для смаження.
-
Одночасно поставити каструлю з водою для варіння пасти.
-
Викласти в розігріте масло нарізані баклажани.
-
Обсмажити їх, помішуючи, близько 5 хвилин.
-
Якщо за цей час баклажани вберуть усю олію (у них є така особливість), то влити ще трохи.
-
У воду, що закипіла, всипати сіль і закинути макарони.
-
У сковороду до баклажану додати перець та помідори.
-
Посолити та поперчити овочі. Перемішати.
-
Зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і згасити до м'якості баклажана, ще близько 5 хвилин.
-
Можна також додати улюблені спеції або приправи.
-
Пасту варити за інструкцією на упаковці. Макарони повинні залишитися трохи твердими, так вони не розм'якнуть і будуть смачнішими.
-
Готову пасту перекласти щипцями або шумівкою одразу на сковороду до овочів. Не бійтеся, що разом з нею потрапить вода - вона зробить овочі соковитішими.
-
Перемішати макарони з овочами, трохи прогріти і розкласти по тарілках.
-
При подачі додати до них нарізані маслини та порубану петрушку. Смачного!
Нагадаємо, раніше
РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з артишоків та грейпфруту.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0