
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256158-apetitna-vegetarianska-pasta
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256158-apetitna-vegetarianska-pasta
Апетитна вегетаріанська паста
Смачна страва з великою кількістю овочів.

Як пише РЕДПОСТ, можна не обмежуватися представленим у рецепті обсягом овочів, варіюючи, замінюючи, додаючи будь-які інші (наприклад, кабачок, цибулю, моркву, стручкову квасолю, редис, артишоки, цвітну або пекінську капусту, броколі), а також гриби та ін.
Що варто врахувати
- Зверніть увагу, що в деяких випадках немає необхідності у видаленні гіркоти з баклажанів - зазвичай не гірчать молоді овочі, а також деякі особливі сорти.
- Якщо все ж таки треба видалити гіркоту, наріжте баклажани на пластини, кружечки або кубики, посоліть, залиште приблизно на 10 хвилин, поки не пустять сік. Рідина, що утворилася, злийте, баклажани промийте і приступайте до приготування.
- Щоб легко зняти з помідорів шкірку помийте їх, зверху зробіть гострим ножем надрізи навхрест. Опустіть у окріп на 1-2 хвилини. Дістаньте, злегка охолодіть і зніміть шкірку.
- Якщо готується паста з іншими овочами, закладайте їх у тому порядку, що враховує, як довго вони готуються.
Вегетаріанська паста
Продукти на 3 порції:
- Макаронні вироби (не має значення які) 300 гр
- Баклажани 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Помідори (або кілька помідорів-чері) 2 шт.
- Маслини 15 шт.
- Рослинна олія 50 мл
- Петрушка за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Помити та обсушити овочі.
- Баклажан нарізати на невеликі шматочки.
- Болгарський перець розрізати, видалити серединку із насінням.
- Нарізати м'якоть перцю соломкою.
- Помідори нарізати невеликими шматочками, черрі досить розрізати навпіл.За бажання ви можна зняти з помідорів шкірку.
- Поставити на середній вогонь сковороду, налити на неї олію для смаження.
- Одночасно поставити каструлю з водою для варіння пасти.
- Викласти в розігріте масло нарізані баклажани.
- Обсмажити їх, помішуючи, близько 5 хвилин.
- Якщо за цей час баклажани вберуть усю олію (у них є така особливість), то влити ще трохи.
- У воду, що закипіла, всипати сіль і закинути макарони.
- У сковороду до баклажану додати перець та помідори.
- Посолити та поперчити овочі. Перемішати.
- Зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і згасити до м'якості баклажана, ще близько 5 хвилин.
- Можна також додати улюблені спеції або приправи.
- Пасту варити за інструкцією на упаковці. Макарони повинні залишитися трохи твердими, так вони не розм'якнуть і будуть смачнішими.
- Готову пасту перекласти щипцями або шумівкою одразу на сковороду до овочів. Не бійтеся, що разом з нею потрапить вода - вона зробить овочі соковитішими.
- Перемішати макарони з овочами, трохи прогріти і розкласти по тарілках.
- При подачі додати до них нарізані маслини та порубану петрушку. Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з артишоків та грейпфруту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо пісний та корисний “Банановий чай”
- Оригінальний пісний суп із фрикадельками
- Готуємо пісний морквяний торт
- Готуємо ніжні пісні млинці з яблуками
- Готуємо рулет, карамель, мармелад та ескімо з банана без випічки
- Рецепти пісних котлет, які виходять смачніші за м'ясні
- Готуємо пісну піцу на тонкому тісті
- Готуємо оригінальний пісний "борщ" без варіння