02.03.2023  22:00   Дмитро Колонєй

Що можна приготувати з артишоку: шість смачних рецептів

Пропонуємо смачні страви з артишоку, який у наших краях ще не такий популярний, як, наприклад, на Середземномор'ї.

Як приготувати страви з артишоку: суп, соус, чай, зпекти та фарширувати цей овоч
 
Як пише РЕДПОСТ, якщо ви задумливо дивитеся на артишок, ламаючи голову, що ж з нього можна зробити або вам просто хочеться це дізнатися, запропоновані рецепти з цього овоча повинні порадувати вас певною різноманітністю. Рецептів з застосуванням цього овоча дуже багато, тому зупинимося на токому собі обіді зі страв з артишоку.   
 
Варто попередньо вдягнути на руки рукавички, тому що від контакту з артишоками вони можуть потемніти
 

Суп з артишоками

Продукти на 4 порції:

 

  • Артишоки 1 кг
  • Курячий бульйон 400 мл
  • Вершкове масло 120 гр
  • Вершки 35% 130 мл
  • Йогурт 120 мл
  • Цибулина 1 шт
  • Часник 2 зубчик
  • Борошно 60 гр
  • Цукор 40 гр
  • Херес 3 ст. л.
  • Пісто та листя базиліка, сіль, чорний перець за смаком 
Як приготувати страви з артишоку: суп, соус, чай, зпекти та фарширувати цей овоч

 

Покроковий рецепт приготування

 

  1. У сотейнику "розпустити" вершкове масло|мастило|.
  2. Обсмажити в олії дрібно нарізану цибулю і розділений на кілька частин часник.
  3. Додати підготовлені артишоки, влити херес, бульйон, додати спеції, сіль, цукор.
  4. Дочекатися, поки рідина закипить і зменшити вогонь до мінімуму.
  5. Накрити сотейник кришкою, томити страву 30 хвилин.
  6. В окремій сковороді розпустити масло, обсмажити в ньому борошно.
  7. Влити вершки та йогурт, довести до кипіння.
  8. Тонким цівком влити вершкову суміш у сотейник із супом.
  9. Довести тарілку до кипіння, збити блендером.
  10. Подавати з базиліком та соусом песто.
 

Печені артишоки

Продукти на 6 порцій:

 

  • Сіль за смаком
  • Білий хліб 25 г
  • Петрушка 3 стебла
  • Соняшникова олія 1 ст. ложка
  • Біле сухе вино 4 ст. ложки
  • Артишоки 12 штук
  • Лимон 1 шт

Як приготувати страви з артишоку: суп, соус, чай, зпекти та фарширувати цей овоч

 

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Розрізати навпіл і вилити сік однієї половини у велику миску з водою.
  2. Відрізати артишокам ніжки і видалити грубе крайнє листя.
  3. Обрізати кінчики листочкам, що залишилися.
  4. Розрізати вздовж артишоки і видалити серцевину.
  5. Збризкати артишоки соком половинки лимона, що залишилася, і помістити їх в лимонну воду.
  6. Закип'ятити солону воду у великій каструлі.
  7. Відправити туди артишоки та знову довести до кипіння.
  8. Зменшити вогонь, накрити і варити 30-60 хвилин|мінути|, поки вони не стануть м'якими. (Спробувати акуратно відірвати листок – він повинен легко відокремитися).
  9. Укласти артишоки у форму розрізаною стороною нагору.
  10. Полити вином.
  11. Збризкати маслом і посипати дрібно порізаною петрушкою та хлібними крихтами.
  12. Пекти 15 хвилин при 180 градусах і подати відразу, в цьому ж посуді.
 

Артишоки у соусі

Продукти на 6 порцій:

 

  • Сіль за смаком
  • Часник 2 зубчики
  • Петрушка 2 стебла
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Білий хліб 50 г
  • Артишоки 2 кг
  • Лимон 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Розрізати навпіл і вилити сік однієї половини у велику миску з водою.
  2. Від іншої половинки відрізати тонку скибочку.
  3. Відрізати артишокам ніжки і видалити грубе крайнє листя.
  4. Обрізати кінчики листочкам, що залишилися.
  5. Розрізати артишоки вздовж навпіл чи чотири частини і видалити серцевину. Полити артишоки соком половинки лимона, що залишилася, і помістити в лимонну воду.
  6. Коли всі артишоки таким чином будуть готові — злити воду і помістіть їх у каструлю: глибоку, але не дуже широку.
  7. Додати лимонну скибочку, хлібну крихту, оливкову олію, дрібно покришений часник і петрушку.
  8. Влити стільки води, щоб вона закрила артишоки, додати щіпку солі та добре перемішати.
  9. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до середнього, закрити кришкою і варити 45 хвилин|мінути|, поки вони не стануть м'якими. Подати одразу.
 

Артишок фарширований

Продукти на 6 порцій:

 

  • Артишоки 6 шт
  • Фарш яловичий 300 гр
  • Цибуля 1 шт
  • Петрушка 1 пучок
  • Картопля 6 шт
  • Сіль, спеції за смаком
  • Лимонний сік 3 ст. л
  • Оливкова олія 3 ст. л

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Видалить з артишоків серцевину.
  2. Покласти інгредієнт у воду із лимонним соком.
  3. Розжарити сковороду з оливковою олією.
  4. Обсмажити на сильному вікні нарубану цибульку з фаршем.
  5. Додати петрушку, сіль, спеції та тушкувати до повної готовності.
  6. М'ясною сумішшю начинити артишоки в центрі та між пелюстками.
  7. Почистити та нарізати картоплю.
  8. Викласти його в скороварку, поливши олією.
  9. Поверх картоплі викласти фаршировані артишоки.
  10. Додати трохи води, тушкувати страву 20 хвилин до повної готовності.
 
Як приготувати страви з артишоку: суп, соус, чай, зпекти та фарширувати цей овоч

Соус зі шпинату та артишоків

Продукти на 8 порцій

 

  • Артишоки 5 шт
  • Лимонів 5 шт
  • Майонезу 2 ст. л
  • Цибуля шалот 1 ст. л
  • Часнику 1 зубчик
  • Солі 1/4 ч. л.
  • Кайєнського перцю 1/8 ч. л.
  • Свіжемелений перець - за смаком
  • Сир пармезан 1 ст. л.
  • Багет 270 гр (нарізаний по діагоналі скибочками та підсмажений)

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Розігріти духовку до 170 градусів.
  2. Викласти артишоки у велику каструлю, залити водою на 7 див.
  3. Розрізати навпіл 4 лимони.
  4. Витиснути лимонний сік у воду і туди додати кірки.
  5. Довести до кипіння. Накрити кришкою, готувати 20 хв.
  6. Викласти артишоки на ґрати, дати стекти рідини та повністю охолонути. Видалити листя, залишивши 3 чашки, очистити.
  7. Помістити шпинат у пароварку. Варити близько 2 хв. Дати охолонути і крупно нарізати.
  8. Змішати артишоки, дрібно терту цедру і сік лимона, що залишився, майонез, цибуля-шалот, часник, рикотту, сіль і кайєнський в кухонному комбайні.
  9. Приправити перцем.
  10. Викласти в жаростійку страву.
  11. Додати шпинат та 1/3 склянки плюс 1 столову ложку моцарелли.
  12. Посипати пармезаном і моцареллою.
  13. Випікати в духовці до золотаво-коричневого кольору від 2 до 3 хвилин.
  14. Подавати з листям артишоків, булкою чи французьким багетом
Як приготувати страви з артишоку: суп, соус, чай, зпекти та фарширувати цей овоч

Чай з артишоку

  • Вживати чай можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
  • Для покращення смаку можете додати 1 ч. л. квіткового меду, так чай із артишоку стане ще кориснішим.
  • У лікувальних та профілактичних цілях приймають чай з артишоку 2-3 рази на день на день до їди або одразу після

Продукти на 1 порцію:

 

  • Сушене листя артишоку 2 гр
  • Вода 300 мл

Покроковий рецепт приготування

 

  1. 12 гр. або 1 ч. л. подрібненого листя артишоку залийте 300 мл. окропу.
  2. Треба, щоб вын настоявся 15 хвилин.
  3. Якщо використовувався розсипний чай із артишоку, процідіть його через ситечко.
  4. Чай із артишоку готовий!

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день