12.01.2023 22:00 Дмитро Колонєй
Рецепт вівсяного печива з бананом, без цукру
Сьогодні ми приготуємо легкий поживний перекус, який можна взяти із собою на роботу чи в поїздку.
Як пише
РЕДПОСТ, крім поживності, цей рецепт має й інший практичний бік - він допоможе "утилізувати" другосортні банани, які вже навряд чи хтось буде їсти. Саме використання бананів, що перестигли, якраз і дозволяє виключити додавання інших підсолоджувачів, оскільки такі банани дуже солодкі самі по собі.
Вівсяне печиво з бананом, без цукру
Продукти (на 4 порції):
-
Банани (перестиглі, другосортні, некондиційні, але не темні. темні місця треба обрізати) - 2-3 шт.
-
Пластівці вівсяні (швидкого приготування) – 250 г
-
Олія - 90 г
-
Кунжут білий – 1-2 ст. ложки
-
Насіння соняшника – 2-3 ст. ложки
-
Родзинки - 2-3 ч. ложки
-
Журавлина в'ялена (або вишня) - 2-3 ч. ложки
Можна поексперементувати з родзинками, горіхами, ванільним екстрактом чи кокосовою олією
Покроковий рецепт приготування
-
Банани, очищені від шкірки, розімніть у пюре.
-
Вівсяні пластівці підсушіть на сухій сковороді, постійно помішуючи.
-
Пластівці додайте до бананів. Перемішайте.
-
Додайте ізюм і в'ялену журавлину. Перемішайте.
-
Всипте кунжут і насіння. Перемішайте.
-
Влийте олію. Перемішайте ще раз. Всі пластівці повинні бути "змочені" олією та банановим пюре.
-
Сформуйте круглі печива будь-якого діаметру, головне щоб вони були плоскі і однакові по товщині. Викладіть на лист.
-
Поставте вівсяне печиво з бананом і журавлиною в розігріту до 180-190 градусів духовку. Випікайте печиво до підрум'янювання (близько 20-30 хвилин).
-
Готове бананове печиво з вівсянкою необхідно зняти з дека та остудити. Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0