23.12.2022 22:03 Дмитро Колонєй
Ароматні різдвяні пряники з хрусткою глазур'ю
Приготування смачних пряників може стати також і сімейним святом, у якому можуть активно взяти участь діти.

Фотографія з відкритих джерел
Як пише
РЕДПОСТ, пряники з хрусткою глазур'ю залишатимуться м'якими протягом кількох днів. Якщо у вас є діти, вони можуть взяти участь у малюванні новорічних візерунків на кожному прянику.
Різдвяні пряники
Продукти:
-
1 яєчний жовток
-
1 склянка коричневого цукру
-
1 склянка сметани
-
½ чайної ложки соди
-
½ чайної ложки білого оцту
-
¼ чайної ложки солі
-
½ чайної ложки екстракту ванілі
-
1 ½ чайної ложки імбиру
-
1 ½ чайної ложки кориці
-
¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
-
2 ¼ склянки борошна
-
Для ванільної глазурі:
-
2 великі яєчні білки
-
2 склянки цукрової пудри
-
1 чайна ложка екстракту ванілі
Для декору:
-
Харчові барвники гелі різних кольорів
Покроковий рецепт приготування:
-
У стенді міксера збийте 1 яєчний жовток та 1 склянку коричневого цукру. Додайте склянку сметани і ретельно збийте.
-
Погасіть соду білим оцтом до утворення піни та шипіння, отриману суміш залийте в тісто і перемішайте.
-
Додайте ¼ чайної ложки солі, ½ чайної ложки ванілі, 1 ½ чайної ложки імбиру, 1 ½ чайної ложки кориці та ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха і ретельно збийте віночком.
-
Змініть віночок на гак для замішування тіста і поступово додавайте борошно, розпочавши з ½ склянки.
-
За допомогою совка для морозива або звичайної ложки відберіть тісто з миски та перекладіть у добре посипані борошном руки.
-
Скачайте кулю і злегка приплюсніть її, змініть форму, якщо бажаєте.
-
Сирі пряники викладете на лист з пергаментним листом або килимком для запікання.Випікайте в розігрітій до 180°С протягом 20-25 хвилин до легкого золотистого кольору. Готові пряники дістаньте із духовки.
-
Поки пряники випікаються, приготуйте глазур. Для цього ретельно збийте яєчні білки, поступово збільшуючи швидкість до утворення піни та збільшення обсягу приблизно у 2-3 рази.
-
Додайте цукрову пудру та екстракт ванілі. Ретельно перемішайте та вбийте на високій швидкості ще протягом 2-х хвилин до утворення однорідної та гладкої маси.
-
Поки теплі пряники почергово зануріть їх у приготовану глазур і акуратно викладіть на решітку для висихання. Якщо ви не плануєте розмальовувати пряники, то поки не висохла глазур, прикрасьте їх шоколадною або кокосовою стружкою.
-
Для створення малюнків на пряниках розкладіть глазур, що залишилася в кілька (у моєму випадку три, тому що всього три кольори) мисок, додайте харчові барвники, перемішайте і заповніть кольоровою глазур'ю кондитерський мішок або шприц. Створюйте будь-які візерунки та малюнки на пряниках з висохлою білою глазур'ю.
-
Готові пряники просушіть та подавайте до столу.
Читайте також:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0