
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252961-aromatni-rizdvyani-pryaniki-z-hrustkoyu-glazur-yu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252961-aromatni-rizdvyani-pryaniki-z-hrustkoyu-glazur-yu
Ароматні різдвяні пряники з хрусткою глазур'ю
Приготування смачних пряників може стати також і сімейним святом, у якому можуть активно взяти участь діти.

Ароматні різдвяні пряники з хрусткою глазур'ю
Як пише РЕДПОСТ, пряники з хрусткою глазур'ю залишатимуться м'якими протягом кількох днів. Якщо у вас є діти, вони можуть взяти участь у малюванні новорічних візерунків на кожному прянику.
Різдвяні пряники
Продукти:
- 1 яєчний жовток
- 1 склянка коричневого цукру
- 1 склянка сметани
- ½ чайної ложки соди
- ½ чайної ложки білого оцту
- ¼ чайної ложки солі
- ½ чайної ложки екстракту ванілі
- 1 ½ чайної ложки імбиру
- 1 ½ чайної ложки кориці
- ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
- 2 ¼ склянки борошна
- Для ванільної глазурі:
- 2 великі яєчні білки
- 2 склянки цукрової пудри
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
Для декору:
- Харчові барвники гелі різних кольорів
Покроковий рецепт приготування:
- У стенді міксера збийте 1 яєчний жовток та 1 склянку коричневого цукру. Додайте склянку сметани і ретельно збийте.
- Погасіть соду білим оцтом до утворення піни та шипіння, отриману суміш залийте в тісто і перемішайте.
- Додайте ¼ чайної ложки солі, ½ чайної ложки ванілі, 1 ½ чайної ложки імбиру, 1 ½ чайної ложки кориці та ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха і ретельно збийте віночком.
- Змініть віночок на гак для замішування тіста і поступово додавайте борошно, розпочавши з ½ склянки.
- За допомогою совка для морозива або звичайної ложки відберіть тісто з миски та перекладіть у добре посипані борошном руки.
- Скачайте кулю і злегка приплюсніть її, змініть форму, якщо бажаєте.
- Сирі пряники викладете на лист з пергаментним листом або килимком для запікання.Випікайте в розігрітій до 180°С протягом 20-25 хвилин до легкого золотистого кольору. Готові пряники дістаньте із духовки.
- Поки пряники випікаються, приготуйте глазур. Для цього ретельно збийте яєчні білки, поступово збільшуючи швидкість до утворення піни та збільшення обсягу приблизно у 2-3 рази.
- Додайте цукрову пудру та екстракт ванілі. Ретельно перемішайте та вбийте на високій швидкості ще протягом 2-х хвилин до утворення однорідної та гладкої маси.
- Поки теплі пряники почергово зануріть їх у приготовану глазур і акуратно викладіть на решітку для висихання. Якщо ви не плануєте розмальовувати пряники, то поки не висохла глазур, прикрасьте їх шоколадною або кокосовою стружкою.
- Для створення малюнків на пряниках розкладіть глазур, що залишилася в кілька (у моєму випадку три, тому що всього три кольори) мисок, додайте харчові барвники, перемішайте і заповніть кольоровою глазур'ю кондитерський мішок або шприц. Створюйте будь-які візерунки та малюнки на пряниках з висохлою білою глазур'ю.
- Готові пряники просушіть та подавайте до столу.
Читайте також:
- Готуємо новорічні капкейки
- Ефектний торт з шоколадних коржів «Вупи пай»
- Новорічний стіл: готуємо шикарний торт з мандаринами
Нагадаємо, раніше ми наводили рецепти та розкривали секрети приготування домашніх пончиків та пишних оладок.