07.02.2023 21:56 Дмитро Колонєй
Готуємо ніжний десерт у склянці шарами
Гарна молочно-шоколадна страва з какао.
Як пише
РЕДПОСТ, десерт у склянці шарами можна приготувати дуже швидко, а продукти для нього майже завжди є під рукою. Він гарний як для вечері тет-а-тет, так і для святкового застілля. З урахуванням Дня святого Валентина, що наближається, рецепт варто взяти на замітку.
Що потрібно врахувати
-
Білий шоколад вибирайте під себе. Обов'язково враховуйте насолоду шоколаду. Якщо він у вас надто солодкий, цукру беріть менше.
-
Беріть каструлю із товстим дном.
-
Як додатковий прошарок можна використовувати поламане на шматочки цукрове печиво.
-
Замість борошна у цьому рецепті можна використовувати крохмаль, кукурудзяний чи картопляний.
-
Цей десерт складається з двох видів пудингу – на білому шоколаді та з додаванням какао, які чергуються між собою.
-
Замість цукру можна використовувати цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.
Десерт у склянці шарами
Продукти на 2 порції:
-
Молоко (будь-якої жирності) 250 мл
-
Цукор 70 гр
-
Білий шоколад 70 гр
-
Вершкове масло 30 гр
-
Какао-порошок 15 гр
-
яйця 1 шт.
-
Борошно пшеничне 3 стіл. л.
Прикраса:
-
Какао-порошок 2 чайні. л.
-
Печиво (фігурне) 20 гр
Покроковий рецепт приготування
-
Відміряйте потрібні інгредієнти.
-
В окремій мисці збийте віночком сире яйце до однорідності.
-
Вершкове масло розтопіть на повільному вогні. Можете скористатися для цього мікрохвильовою піччю, хоча нам все одно буде потрібно включена плита. Каструля з олією має стояти на плиті на слабкому вогні.
-
Додайте в розтоплене масло цукор, борошно і перемішайте до однорідної консистенції.
-
Влийте в олію молоко, знову все перемішайте.
-
Додайте в молочну масу білий шоколад, поламаний на невеликі шматочки, і добре перемішайте до однорідності.
-
При постійному помішуванні влийте збите яйце в масу.
-
Варіть пудинг ще 1-2 хвилини до загусання, постійно помішуючи. Потім заберіть каструлю з вогню.
-
Розділіть зварений пудинг на 2 рівні частини.
-
В одну частину додайте какао і ретельно перемішайте.
-
Перекладіть обидві маси в кондитерські мішки і остудіть при кімнатній температурі.
-
Чергуючи шари, відсадіть у склянки обидві маси. У вас повинен вийти десерт шарами, білим та шоколадним. Можете самі вибрати товщину шарів. Навіть нерівні, вони красиво виглядатимуть у прозорій склянці.
-
Готовий десерт поставте на 30 хвилин у холодильник.
-
Перед подачею посипте десерти какао, прикрасьте печивом, м'ятою або іншим засобом.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0