
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254616-desert-u-sklyantsi-sharami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254616-desert-u-sklyantsi-sharami
Готуємо ніжний десерт у склянці шарами
Гарна молочно-шоколадна страва з какао.

Як пише РЕДПОСТ, десерт у склянці шарами можна приготувати дуже швидко, а продукти для нього майже завжди є під рукою. Він гарний як для вечері тет-а-тет, так і для святкового застілля. З урахуванням Дня святого Валентина, що наближається, рецепт варто взяти на замітку.
Що потрібно врахувати
- Білий шоколад вибирайте під себе. Обов'язково враховуйте насолоду шоколаду. Якщо він у вас надто солодкий, цукру беріть менше.
- Беріть каструлю із товстим дном.
- Як додатковий прошарок можна використовувати поламане на шматочки цукрове печиво.
- Замість борошна у цьому рецепті можна використовувати крохмаль, кукурудзяний чи картопляний.
- Цей десерт складається з двох видів пудингу – на білому шоколаді та з додаванням какао, які чергуються між собою.
- Замість цукру можна використовувати цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.
Десерт у склянці шарами
Продукти на 2 порції:
- Молоко (будь-якої жирності) 250 мл
- Цукор 70 гр
- Білий шоколад 70 гр
- Вершкове масло 30 гр
- Какао-порошок 15 гр
- яйця 1 шт.
- Борошно пшеничне 3 стіл. л.
Прикраса:
- Какао-порошок 2 чайні. л.
- Печиво (фігурне) 20 гр
Покроковий рецепт приготування
- Відміряйте потрібні інгредієнти.
- В окремій мисці збийте віночком сире яйце до однорідності.
- Вершкове масло розтопіть на повільному вогні. Можете скористатися для цього мікрохвильовою піччю, хоча нам все одно буде потрібно включена плита. Каструля з олією має стояти на плиті на слабкому вогні.
- Додайте в розтоплене масло цукор, борошно і перемішайте до однорідної консистенції.
- Влийте в олію молоко, знову все перемішайте.
- Додайте в молочну масу білий шоколад, поламаний на невеликі шматочки, і добре перемішайте до однорідності.
- При постійному помішуванні влийте збите яйце в масу.
- Варіть пудинг ще 1-2 хвилини до загусання, постійно помішуючи. Потім заберіть каструлю з вогню.
- Розділіть зварений пудинг на 2 рівні частини.
- В одну частину додайте какао і ретельно перемішайте.
- Перекладіть обидві маси в кондитерські мішки і остудіть при кімнатній температурі.
- Чергуючи шари, відсадіть у склянки обидві маси. У вас повинен вийти десерт шарами, білим та шоколадним. Можете самі вибрати товщину шарів. Навіть нерівні, вони красиво виглядатимуть у прозорій склянці.
- Готовий десерт поставте на 30 хвилин у холодильник.
- Перед подачею посипте десерти какао, прикрасьте печивом, м'ятою або іншим засобом.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати іншій швидкий та смачний рецепт - шоколадний кекс за п'ять,
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Ніжний яблучний мус без цукру із двох інгредієнтів
- Пудинг з ірискою та вершками
- Швидкий домашній рецепт печива Орео
- Швидкі супи: кращі рецепти
- Готуємо швидкий та соковитий пиріг з капустою
- Рецепт вівсяного печива з бананом, без цукру
- Смачні та легкі рецепти швидкої вечері
- Пишні оладки: секрет приготування та найшвидший рецепт