
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255533-scho-mozhna-prigotuvati-z-artishokiv-smachnih-retseptiv
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255533-scho-mozhna-prigotuvati-z-artishokiv-smachnih-retseptiv
Що можна приготувати з артишоку: шість смачних рецептів
Пропонуємо смачні страви з артишоку, який у наших краях ще не такий популярний, як, наприклад, на Середземномор'ї.

Як пише РЕДПОСТ, якщо ви задумливо дивитеся на артишок, ламаючи голову, що ж з нього можна зробити або вам просто хочеться це дізнатися, запропоновані рецепти з цього овоча повинні порадувати вас певною різноманітністю. Рецептів з застосуванням цього овоча дуже багато, тому зупинимося на токому собі обіді зі страв з артишоку.
Варто попередньо вдягнути на руки рукавички, тому що від контакту з артишоками вони можуть потемніти
Суп з артишоками
Продукти на 4 порції:
- Артишоки 1 кг
- Курячий бульйон 400 мл
- Вершкове масло 120 гр
- Вершки 35% 130 мл
- Йогурт 120 мл
- Цибулина 1 шт
- Часник 2 зубчик
- Борошно 60 гр
- Цукор 40 гр
- Херес 3 ст. л.
- Пісто та листя базиліка, сіль, чорний перець за смаком

Покроковий рецепт приготування
- У сотейнику "розпустити" вершкове масло|мастило|.
- Обсмажити в олії дрібно нарізану цибулю і розділений на кілька частин часник.
- Додати підготовлені артишоки, влити херес, бульйон, додати спеції, сіль, цукор.
- Дочекатися, поки рідина закипить і зменшити вогонь до мінімуму.
- Накрити сотейник кришкою, томити страву 30 хвилин.
- В окремій сковороді розпустити масло, обсмажити в ньому борошно.
- Влити вершки та йогурт, довести до кипіння.
- Тонким цівком влити вершкову суміш у сотейник із супом.
- Довести тарілку до кипіння, збити блендером.
- Подавати з базиліком та соусом песто.
Печені артишоки
Продукти на 6 порцій:
- Сіль за смаком
- Білий хліб 25 г
- Петрушка 3 стебла
- Соняшникова олія 1 ст. ложка
- Біле сухе вино 4 ст. ложки
- Артишоки 12 штук
- Лимон 1 шт
Покроковий рецепт приготування
- Розрізати навпіл і вилити сік однієї половини у велику миску з водою.
- Відрізати артишокам ніжки і видалити грубе крайнє листя.
- Обрізати кінчики листочкам, що залишилися.
- Розрізати вздовж артишоки і видалити серцевину.
- Збризкати артишоки соком половинки лимона, що залишилася, і помістити їх в лимонну воду.
- Закип'ятити солону воду у великій каструлі.
- Відправити туди артишоки та знову довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, накрити і варити 30-60 хвилин|мінути|, поки вони не стануть м'якими. (Спробувати акуратно відірвати листок – він повинен легко відокремитися).
- Укласти артишоки у форму розрізаною стороною нагору.
- Полити вином.
- Збризкати маслом і посипати дрібно порізаною петрушкою та хлібними крихтами.
- Пекти 15 хвилин при 180 градусах і подати відразу, в цьому ж посуді.
Артишоки у соусі
Продукти на 6 порцій:
- Сіль за смаком
- Часник 2 зубчики
- Петрушка 2 стебла
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Білий хліб 50 г
- Артишоки 2 кг
- Лимон 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
- Розрізати навпіл і вилити сік однієї половини у велику миску з водою.
- Від іншої половинки відрізати тонку скибочку.
- Відрізати артишокам ніжки і видалити грубе крайнє листя.
- Обрізати кінчики листочкам, що залишилися.
- Розрізати артишоки вздовж навпіл чи чотири частини і видалити серцевину. Полити артишоки соком половинки лимона, що залишилася, і помістити в лимонну воду.
- Коли всі артишоки таким чином будуть готові — злити воду і помістіть їх у каструлю: глибоку, але не дуже широку.
- Додати лимонну скибочку, хлібну крихту, оливкову олію, дрібно покришений часник і петрушку.
- Влити стільки води, щоб вона закрила артишоки, додати щіпку солі та добре перемішати.
- Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до середнього, закрити кришкою і варити 45 хвилин|мінути|, поки вони не стануть м'якими. Подати одразу.
Артишок фарширований
Продукти на 6 порцій:
- Артишоки 6 шт
- Фарш яловичий 300 гр
- Цибуля 1 шт
- Петрушка 1 пучок
- Картопля 6 шт
- Сіль, спеції за смаком
- Лимонний сік 3 ст. л
- Оливкова олія 3 ст. л
Покроковий рецепт приготування
- Видалить з артишоків серцевину.
- Покласти інгредієнт у воду із лимонним соком.
- Розжарити сковороду з оливковою олією.
- Обсмажити на сильному вікні нарубану цибульку з фаршем.
- Додати петрушку, сіль, спеції та тушкувати до повної готовності.
- М'ясною сумішшю начинити артишоки в центрі та між пелюстками.
- Почистити та нарізати картоплю.
- Викласти його в скороварку, поливши олією.
- Поверх картоплі викласти фаршировані артишоки.
- Додати трохи води, тушкувати страву 20 хвилин до повної готовності.

Соус зі шпинату та артишоків
Продукти на 8 порцій
- Артишоки 5 шт
- Лимонів 5 шт
- Майонезу 2 ст. л
- Цибуля шалот 1 ст. л
- Часнику 1 зубчик
- Солі 1/4 ч. л.
- Кайєнського перцю 1/8 ч. л.
- Свіжемелений перець - за смаком
- Сир пармезан 1 ст. л.
- Багет 270 гр (нарізаний по діагоналі скибочками та підсмажений)
Покроковий рецепт приготування
- Розігріти духовку до 170 градусів.
- Викласти артишоки у велику каструлю, залити водою на 7 див.
- Розрізати навпіл 4 лимони.
- Витиснути лимонний сік у воду і туди додати кірки.
- Довести до кипіння. Накрити кришкою, готувати 20 хв.
- Викласти артишоки на ґрати, дати стекти рідини та повністю охолонути. Видалити листя, залишивши 3 чашки, очистити.
- Помістити шпинат у пароварку. Варити близько 2 хв. Дати охолонути і крупно нарізати.
- Змішати артишоки, дрібно терту цедру і сік лимона, що залишився, майонез, цибуля-шалот, часник, рикотту, сіль і кайєнський в кухонному комбайні.
- Приправити перцем.
- Викласти в жаростійку страву.
- Додати шпинат та 1/3 склянки плюс 1 столову ложку моцарелли.
- Посипати пармезаном і моцареллою.
- Випікати в духовці до золотаво-коричневого кольору від 2 до 3 хвилин.
- Подавати з листям артишоків, булкою чи французьким багетом

Чай з артишоку
- Вживати чай можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
- Для покращення смаку можете додати 1 ч. л. квіткового меду, так чай із артишоку стане ще кориснішим.
- У лікувальних та профілактичних цілях приймають чай з артишоку 2-3 рази на день на день до їди або одразу після
Продукти на 1 порцію:
- Сушене листя артишоку 2 гр
- Вода 300 мл
Покроковий рецепт приготування
- 12 гр. або 1 ч. л. подрібненого листя артишоку залийте 300 мл. окропу.
- Треба, щоб вын настоявся 15 хвилин.
- Якщо використовувався розсипний чай із артишоку, процідіть його через ситечко.
- Чай із артишоку готовий!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ роповідав, як приготувати рулет, карамель, мармелад та ескімо з банана без випічки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо насичений узвар із фініків
- Ніжний яблучний мус без цукру із двох інгредієнтів
- Пудинг з ірискою та вершками
- Швидкий домашній рецепт печива Орео
- Готуємо ніжний десерт у склянці шарами
- Гарбузово-шоколадний кекс у мультиварці
- Рецепт вівсяного печива з бананом, без цукру
- Смачні та легкі рецепти швидкої вечері
- Пишні оладки: секрет приготування та найшвидший рецепт