
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281807-skumbriya-na-grili-z-tsibuleyu-aromat-lita-na-tariltsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281807-skumbriya-na-grili-z-tsibuleyu-aromat-lita-na-tariltsi
Скумбрія на грилі з цибулею: аромат літа на тарілці
Цей рецепт простий у виконанні, але результат перевершить усі очікування.

Як пише РЕДПОСТ, скумбрія — одна з найкращих риб для приготування на відкритому вогні: вона жирна, ароматна і не розвалюється на решітці. А якщо доповнити її соковою цибулею та пряними спеціями — ви отримаєте неймовірно соковиту та ніжну страву з неповторним ароматом та апетитною, яка нагадує про морський берег, відпочинок та домашній затишок.
Скумбрія на грилі з цибулею
Продукти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста (середня) - 4 шт.
- Сік половини лимона
- Оливкова олія - 50 мл
- Майоран - 1 ч.л.
- Коріандр мелений - 1 ч.л.
- Сіль - 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
- Ретельно випатрати скумбрію.
- Промити її під холодною водою.
- Дуже добре обсушити паперовими рушниками. Це допоможе рибі рівномірно пропікатися і отримати хрустку скоринку.
- Натерти кожну рибу сіллю та меленим коріандром з усіх боків, приділяючи увагу як зовнішній, так і внутрішній частині.
- В окремій мисці змішати свіжий сік половини лимона, оливкову олію та майоран.
- Цибулю наріяти дуже дрібно.
- Додати до масляно-лимонної суміші.
- Добре перемішати.
- Акуратно наповнити черевце кожної скумбрії приготованою цибульною заготовкою, не набиваючи занадто щільно, щоб цибуля добре пропеклася.
- Накрити рибу харчовою плівкою.
- Прибрати в холодильник мінімум на 2 години, що дозволить скумбрії добре просочитися ароматами і стати ніжнішою.
- Розігріти гриль.
- Викласти замариновану скумбрію на ґрати.
- Готувати протягом 15-20 хвилин, перевертаючи один або два рази, до золотистої скоринки та готовності риби.
- Подавайте ароматну скумбрію гарячою.
- Можна додати часточки лимона та свіжу зелень.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати смузі з сиром та бананом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо мінтай з апельсином у духовці
- Готуємо ніжні рибні котлети із салом
- Яскравий та швидкий овочевий салат із копченою рибою
- Готуємо рибні фрикадельки у духовці
- Готуємо запіканку з картоплі з оселедцем
- Готуємо салат з пекінською капустою, яблуками та оселедцем
- Готуємо холодну закуску з риби з горіхом по-грузинськи
- Готуємо рибу під медовим маринадом
- Готуємо мінтай із лимоном на пару
- Класичний рецепт приготування оселедця під шубою: правильна послідовність викладання шарів у салатницю
- Готуємо пісні чебуреки з кальмарами
- Готуємо шніцель зі скумбрії
- Готуємо пудинг з м'яса, курки чи риби
- Готуємо пісний рибний пиріг
- Готуємо млинці з рибою та маринованими огірками
- Сирний рулет із сьомгою
- Кальмари в томатному соусі на святковий стіл
- 5 рецептів тарталеток із червоною рибою, які прикрасять будь-який святковий стіл
- Ефектний листковий салат з крабовими паличками та грейпфрутом
- Ніжний листковий салат-суфле з горбушею