11.12.2024 21:33 Дмитро Колонєй
Готуємо ніжний гарбузовий латте
Нетривіальна альтернатива традиційному напою.
Як пише
РЕДПОСТ, солодкуватий смак гарбуза чудово поєднується з гіркуватістю кави, а додавання спецій створює неповторний аромат.
Гарбузовий латте
Інгредієнти
-
гарбуз – 200 г (або 4 ст.л. гарбузового пюре),
-
молоко – 250 мл,
-
кава натуральна – 120 мл,
-
цукор – 1 ст.
-
ванілін – 1 щіпка,
-
кориця - 0.5 ч.л.,
-
горіх мускатний - 0.25 ч.л.
-
вода – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
-
Очистити гарбуз від шкірки
-
Нарізати кубиками
-
Скласти у скляну або керамічну форму
-
Додати 2 ст. води
-
Запекти в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
-
Із запеченого гарбуза приготувати пюре, подрібнивши занурювальним блендером. Якщо у вас є готове гарбузове пюре (банкове чи саморобне), то можна використати одразу його).
-
Заварити каву без ароматичних добавок. Краще використовувати не розчинну каву, а зі свіжомелених зерен.
-
У сотейник додати молоко, гарбуз, цукор, ванілін, корицю та мускатний горіх.
-
Поставити на повільний вогонь.
-
Не доводячи суміш до кипіння, енергійно збити віночком або міксером на малій швидкості.
-
Вимкнути гарбузову суміш
-
Продовжити збивати доти, доки не з'явиться пінка.
-
Налити гарбузову суміш у високу склянку, чашку або кухоль.
-
Додати міцну свіжозаварену каву.
-
Можна перемішати ложкою, але не варто поспішати це робити після додавання кави напій красиво розділиться на два шари.
-
При подачі напій можна прикрасити збитими вершками та посипати какао чи корицею.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0