11.12.2024  21:33   Дмитро Колонєй

Готуємо ніжний гарбузовий латте

Нетривіальна альтернатива традиційному напою.

Як приготувати гарбузовий латте
 
Як пише РЕДПОСТ, солодкуватий смак гарбуза чудово поєднується з гіркуватістю кави, а додавання спецій створює неповторний аромат.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Гарбузовий латте

 

Інгредієнти

 
  • гарбуз – 200 г (або 4 ст.л. гарбузового пюре),
  • молоко – 250 мл,
  • кава натуральна – 120 мл,
  • цукор – 1 ст.
  • ванілін – 1 щіпка,
  • кориця - 0.5 ч.л.,
  • горіх мускатний - 0.25 ч.л.
  • вода – 2 ст.л.
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Очистити гарбуз від шкірки
  2. Нарізати кубиками
  3. Скласти у скляну або керамічну форму
  4. Додати 2 ст. води
  5. Запекти в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
  6. Із запеченого гарбуза приготувати пюре, подрібнивши занурювальним блендером. Якщо у вас є готове гарбузове пюре (банкове чи саморобне), то можна використати одразу його).
  7. Заварити каву без ароматичних добавок. Краще використовувати не розчинну каву, а зі свіжомелених зерен.
  8. У сотейник додати молоко, гарбуз, цукор, ванілін, корицю та мускатний горіх. 
  9. Поставити на повільний вогонь.
  10. Не доводячи суміш до кипіння, енергійно збити віночком або міксером на малій швидкості. 
  11. Вимкнути гарбузову суміш
  12. Продовжити збивати доти, доки не з'явиться пінка.
  13. Налити гарбузову суміш у високу склянку, чашку або кухоль. 
  14. Додати міцну свіжозаварену каву. 
  15. Можна перемішати ложкою, але не варто поспішати це робити після додавання кави напій красиво розділиться на два шари. 
  16. При подачі напій можна прикрасити збитими вершками та посипати какао чи корицею.
 
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день