
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276352-gotuemo-nizhniy-garbuzoviy-latte
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276352-gotuemo-nizhniy-garbuzoviy-latte
Готуємо ніжний гарбузовий латте
Нетривіальна альтернатива традиційному напою.

Як пише РЕДПОСТ, солодкуватий смак гарбуза чудово поєднується з гіркуватістю кави, а додавання спецій створює неповторний аромат.
Гарбузовий латте
Інгредієнти
- гарбуз – 200 г (або 4 ст.л. гарбузового пюре),
- молоко – 250 мл,
- кава натуральна – 120 мл,
- цукор – 1 ст.
- ванілін – 1 щіпка,
- кориця - 0.5 ч.л.,
- горіх мускатний - 0.25 ч.л.
- вода – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
- Очистити гарбуз від шкірки
- Нарізати кубиками
- Скласти у скляну або керамічну форму
- Додати 2 ст. води
- Запекти в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
- Із запеченого гарбуза приготувати пюре, подрібнивши занурювальним блендером. Якщо у вас є готове гарбузове пюре (банкове чи саморобне), то можна використати одразу його).
- Заварити каву без ароматичних добавок. Краще використовувати не розчинну каву, а зі свіжомелених зерен.
- У сотейник додати молоко, гарбуз, цукор, ванілін, корицю та мускатний горіх.
- Поставити на повільний вогонь.
- Не доводячи суміш до кипіння, енергійно збити віночком або міксером на малій швидкості.
- Вимкнути гарбузову суміш
- Продовжити збивати доти, доки не з'явиться пінка.
- Налити гарбузову суміш у високу склянку, чашку або кухоль.
- Додати міцну свіжозаварену каву.
- Можна перемішати ложкою, але не варто поспішати це робити після додавання кави напій красиво розділиться на два шари.
- При подачі напій можна прикрасити збитими вершками та посипати какао чи корицею.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати листковий салат з крабовими паличками та грейпфрутом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Вісім найкращих напоїв, що зігріють у зимову холоднечу
- Готуємо чудові коктейлі з шампанським
- Кава та чим можна її замінити: рецепти напоїв
- Незвичайний молочний чай по-шотландськи
- Рецепт чаю по-казахськи з вершками
- Готуємо узвар із гарбуза з апельсином
- Готуємо червоний цитрусовий чай
- Готуємо молочний пунш, що зігріє в холод
- Готуємо білий гарячий шоколад
- Рецепт ароматного какао у японському стилі
- Готуємо зігріваюче какао з маршмеллоу та корицею
- Готуємо зігріваючий імбирно-гранатовий чай
- Готуємо зігріваюче какао з маршмеллоу та корицею
- Готуємо гарячий шоколад по-мексиканськи
- Готуємо гарячу оранжаду
- Готуємо яскравий гранатовий напій
- Готуємо насичений узвар із фініків