01.01.2024 21:36 Дмитрий Колоней
Готуємо грузинський суп від похмілля
Новий рік, як і будь-яке інше свято, якщо пити спиртне, може залишити після застілля не найприємніші відчуття.
Як пише
РЕДПОСТ, для того, щоб впоратися з похміллям, найефективнішим буде з'їсти гарячий, пряний та гострий суп. Як нетривіальний вариант пропонуємо грузинський суп чихіртму.
Що варто врахувати
Не класти в суп картопля, яка, на думку грузинів, суп зіпсує.
Грузинський суп чихіртма
Продукти:
-
курка,
-
3 яйця,
-
велика цибулина,
-
3 ст. л. пшеничного або кукурудзяного борошна,
-
2 ст. л. лимонного соку,
-
великий пучок зелені (можна використовувати кінзу, петрушку, м'яту чи кріп), коріандр, шафран, чорний перець та лавровий лист, базилік).
Покроковий рецепт приготування
-
Відварити курку.
-
Вийняти м'ясо.
-
Відокремити його від кісток.
-
Повернути у каструлю з бульйоном.
-
Паралельно обсмажити на сковороді цибулю.
-
Додатие туди борошно.
-
Перемішати, довівши суміш до однорідного стану.
-
Смажити ще кілька хвилин.
-
Додати пасеровану суміш у бульйон.
-
Добре перемішати.
-
Яйця збити з лимонним соком.
-
Повільно додати їх у бульйон (у цей момент він не повинен сильно кипіти). Дуже важливо, щоб яйця не згорталися у бульйоні.
-
Приправити спеціями.
-
Так 3-4 хвилини постояти на повільному вогні.
-
Додати нарізану зелень.
-
Подавати чихіртму обов'язково гарячою зі свіжомеленим чорним перцем.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0