
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1265669-gotuemo-gruzinskiy-sup-vid-pohmillya-chihirtmu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1265669-gotuemo-gruzinskiy-sup-vid-pohmillya-chihirtmu
Готуємо грузинський суп від похмілля
Новий рік, як і будь-яке інше свято, якщо пити спиртне, може залишити після застілля не найприємніші відчуття.

Як пише РЕДПОСТ, для того, щоб впоратися з похміллям, найефективнішим буде з'їсти гарячий, пряний та гострий суп. Як нетривіальний вариант пропонуємо грузинський суп чихіртму.
Що варто врахувати
Не класти в суп картопля, яка, на думку грузинів, суп зіпсує.
Грузинський суп чихіртма
Продукти:
- курка,
- 3 яйця,
- велика цибулина,
- 3 ст. л. пшеничного або кукурудзяного борошна,
- 2 ст. л. лимонного соку,
- великий пучок зелені (можна використовувати кінзу, петрушку, м'яту чи кріп), коріандр, шафран, чорний перець та лавровий лист, базилік).
Покроковий рецепт приготування
- Відварити курку.
- Вийняти м'ясо.
- Відокремити його від кісток.
- Повернути у каструлю з бульйоном.
- Паралельно обсмажити на сковороді цибулю.
- Додатие туди борошно.
- Перемішати, довівши суміш до однорідного стану.
- Смажити ще кілька хвилин.
- Додати пасеровану суміш у бульйон.
- Добре перемішати.
- Яйця збити з лимонним соком.
- Повільно додати їх у бульйон (у цей момент він не повинен сильно кипіти). Дуже важливо, щоб яйця не згорталися у бульйоні.
- Приправити спеціями.
- Так 3-4 хвилини постояти на повільному вогні.
- Додати нарізану зелень.
- Подавати чихіртму обов'язково гарячою зі свіжомеленим чорним перцем.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати святкові медові пряники.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: