24.11.2023   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1264452-gotuemo-borschovu-zapravku-na-zimu

Готуємо борщову заправку на зиму

Продовжуємо готувати припаси до зими.

Як приготувати борщову заправку на зиму
 
 
Як пише РЕДПОСТ, заготовлена ​​про запас вітамінна заправка порадує в холодну пору року.
 
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram    

Борщова заправка на зиму

Продукти:

 

  • капуста - 1,6-1,7 кг,
  • буряк – 1,2 кг,
  • морква – 0,5 кг,
  • цибуля – 3–4 шт.,
  • болгарський перець – 500 г,
  • помідори – 1,5 кг,
  • томатний кетчуп – 5 ст. л.,
  • томатна паста – 70 г,
  • оцет 9% - 100 г,
  • соняшникова олія – 300 мл,
  • сіль – 3 ст. л.,
  • цукор – 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Як приготувати борщову заправку на зиму

  1. Болгарський перець очистити від насіння,
  2. Прокрутити перець через м'ясорубку або подрібнити у блендері.
  3. Помидори помити,
  4. Вирізата місця плодоніжки.
  5. Зробити помідорне пюре у блендері.
  6. Там же подрібнити цибулю.
  7. Буряк і моркву очистити,
  8. Натерти на великій тертці.
  9. Капусту пошаткувати на тонкі смужки середньої величини.
  10. У казані чи великій каструлі з товстим дном змішати перець із томатним пюре.
  11. Додати сіль, цукор.
  12. Додати томатний кетчуп та пасту.
  13. Налити олію, оцет.
  14. Ретельно все перемішати.
  15. Поставити на вогонь,
  16. Довести до кипіння та варити 3–5 хвилин.
  17. Закласти підготовлені моркву та буряки.
  18. Як тільки заправка закипить невеликими порціями, додати капусту і відразу розмішати.
  19. Після закладання капусти тушкувати 1,5 години.
  20. Для того щоб підготувати банки, взяти велику каструлю, налити воду і закип'ятити.
  21. Коли вода закипить, завантажити помиті кришки.
  22. Зверху поставити сито або сталевий друшляк, на який встановити банки шийкою вниз.
  23. Банки кип'ятити від 6 до 25 хвилин залежно від розміру.
  24. Коли в банках з'являться великі краплі від пари, то вони добре простерилізувалися і можна їх знімати.
  25. Поставити банки на чистий рушник шийкою вниз, щоб стікала вода.
  26. Гарячу масу розкласти у простерилізовані банки
  27. Закрутити прокип'яченими кришками.
  28. Укрити в перевернутому вигляді до повного остигання.
  29. З цих продуктів виходить 5 літрів готової борщової заправки.
Смачного!
 
Як приготувати борщову заправку на зиму
 
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з оселедцем та яблуком.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
  • Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
  • Готуємо заморожені яблука на зиму
  • Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом
  • Рецепт оригінальної закуски та прикраси столу: мариновані яйця
  • Маринуємо гарбуз на будь-який смак
  • Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
  • Готуємо консервовану заправку для розсольника на зиму
  • Готуємо заморожені овочі для супу та інших страв на зиму
  • Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
  • Готуємо овочеві бульйонні кубики на зиму
  • Готуємо суху томатну пасту на зиму
  • Готуємо салат з кабачками, баклажанами та яблуками на зиму
  • Свіжа зелень взимку: як зберегти корисні властивості
  • Готуємо мочені яблука у банках на зиму
 
←Вернуться Печать