
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1264452-gotuemo-borschovu-zapravku-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1264452-gotuemo-borschovu-zapravku-na-zimu
Готуємо борщову заправку на зиму
Продовжуємо готувати припаси до зими.

Як пише РЕДПОСТ, заготовлена про запас вітамінна заправка порадує в холодну пору року.
Борщова заправка на зиму
Продукти:
- капуста - 1,6-1,7 кг,
- буряк – 1,2 кг,
- морква – 0,5 кг,
- цибуля – 3–4 шт.,
- болгарський перець – 500 г,
- помідори – 1,5 кг,
- томатний кетчуп – 5 ст. л.,
- томатна паста – 70 г,
- оцет 9% - 100 г,
- соняшникова олія – 300 мл,
- сіль – 3 ст. л.,
- цукор – 3 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
- Болгарський перець очистити від насіння,
- Прокрутити перець через м'ясорубку або подрібнити у блендері.
- Помидори помити,
- Вирізата місця плодоніжки.
- Зробити помідорне пюре у блендері.
- Там же подрібнити цибулю.
- Буряк і моркву очистити,
- Натерти на великій тертці.
- Капусту пошаткувати на тонкі смужки середньої величини.
- У казані чи великій каструлі з товстим дном змішати перець із томатним пюре.
- Додати сіль, цукор.
- Додати томатний кетчуп та пасту.
- Налити олію, оцет.
- Ретельно все перемішати.
- Поставити на вогонь,
- Довести до кипіння та варити 3–5 хвилин.
- Закласти підготовлені моркву та буряки.
- Як тільки заправка закипить невеликими порціями, додати капусту і відразу розмішати.
- Після закладання капусти тушкувати 1,5 години.
- Для того щоб підготувати банки, взяти велику каструлю, налити воду і закип'ятити.
- Коли вода закипить, завантажити помиті кришки.
- Зверху поставити сито або сталевий друшляк, на який встановити банки шийкою вниз.
- Банки кип'ятити від 6 до 25 хвилин залежно від розміру.
- Коли в банках з'являться великі краплі від пари, то вони добре простерилізувалися і можна їх знімати.
- Поставити банки на чистий рушник шийкою вниз, щоб стікала вода.
- Гарячу масу розкласти у простерилізовані банки
- Закрутити прокип'яченими кришками.
- Укрити в перевернутому вигляді до повного остигання.
- З цих продуктів виходить 5 літрів готової борщової заправки.
Смачного!

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з оселедцем та яблуком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
- Готуємо заморожені яблука на зиму
- Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом
- Рецепт оригінальної закуски та прикраси столу: мариновані яйця
- Маринуємо гарбуз на будь-який смак
- Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
- Готуємо консервовану заправку для розсольника на зиму
- Готуємо заморожені овочі для супу та інших страв на зиму
- Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
- Готуємо овочеві бульйонні кубики на зиму
- Готуємо суху томатну пасту на зиму
- Готуємо салат з кабачками, баклажанами та яблуками на зиму
- Свіжа зелень взимку: як зберегти корисні властивості
- Готуємо мочені яблука у банках на зиму